ΚΟΣΜΟΣ

Το τουρκικό πυροβολικό απώθησε συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στο Αφρίν

Με «σοβαρές συνέπειες» προειδοποιεί η Άγκυρα αν επαναληφθεί η απόπειρα

Οπισθοχώρησαν, μετά τα πυρά του πυροβολικού των τουρκικών δυνάμεων, οι συριακές δυνάμεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση της Συρίας και επιχείρησαν χθες να μπουν στην περιοχή του Αφρίν.

Αυτό περιέγραψε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος προειδοποίησε, σε συνέντευξη Τύπου, πως θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες» εάν επαναληφθούν τέτοιες απόπειρες.

Στην περιοχή αυτή, η Τουρκία ξεκίνησε τον περασμένο μήνα επιχείρηση κατά των Κούρδων πολιτοφυλάκων YPG, που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ αλλά η Άγκυρα τους θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Ο εκπρόσωπος ξεκαθάρισε επίσης πως η Τουρκία δεν βρίσκεται σε άμεσο διάλογο με τη συριακή κυβέρνηση, αλλά τα μηνύματά της μεταφέρονται εμμέσως στη Δαμασκό.

Αναφορικά με τους δεσμούς της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, ο Καλίν σχολίασε πως η Άγκυρα παραμένει αισιόδοξη αλλά επιφυλακτική, μετά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact