ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τον σεισμό σε Σουμάτρα και Ιάβα

Η δόνηση ήταν μεγέθους 6,9 βαθμών

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε προχθές Παρασκευή στα ανοικτά των νήσων Σουμάτρα και Ιάβα της Ινδονησίας, ανακοίνωσαν αργά χθες Σάββατο οι αρχές της χώρας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο σεισμός, μεγέθους 6,9 βαθμών, έγινε αισθητός ως την πρωτεύουσα Τζακάρτα, με τον κόσμο να βγαίνει πανικόβλητος από πολυώροφα κτίρια. Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι με κύματα ύψους 3 μέτρων, που πάντως ήρθη μερικές ώρα αργότερα.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από καρδιακή ανακοπή την ώρα του σεισμού, δήλωσε αργά χθες ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Άγκους Γουιμπόγο. Ένα τέταρτο θύμα σκοτώθηκε ενώ εγκατέλειπε το σπίτι του την ώρα του σεισμού, ενώ ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του λόγω κρίσης πανικού.

Τουλάχιστον άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και περίπου 1.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά τις εστίες τους, ειδικά στη νήσο Σουμάτρα, κατά την ίδια πηγή. Οι κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους αφού οι αρχές τους διαβεβαίωσαν ότι ο κίνδυνος είχε περάσει.

Περίπου 200 κτίρια υπέστησαν υλικές ζημιές και 13 κατοικίες καταστράφηκαν.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact