ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικά σενάρια πολέμου με την Ελλάδα – «Πώς και πού θα κάνουμε απόβαση»

«Εάν πρόκειται να πραγματοποιήσει χερσαία επιχείρηση η Τουρκία, θα ξεκινήσει από την Αλεξανδρούπολη»

Συντηρούν οι Τούρκοι το κλίμα ενός επαπειλούμενου πολέμου με την Ελλάδα, με αναλυτές στη γείτονα να παρουσιάζουν και σχετικά σενάρια.

Συγκεκριμένα, ο Ισμαήλ Χακί Πεκίν, πρώην Αρχηγός Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου Τουρκίας, παρουσίασε στην τηλεόραση το πώς η χώρα του μπορεί να κάνει απόβαση στην Ελλάδα, εξηγώντας μάλιστα που έχουν αδυναμίες οι ελληνικές και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Στόχος η Αλεξανδρούπολη σε χερσαία επιχείρηση

Ο συγκεκριμένος αναλυτής είναι αυτός που επισημαίνει στην Άγκυρα «προσέξτε η Ελλάδα έχει ισχυρή αεράμυνα».

Μπορεί λέει «να μπούμε στην Αλεξανδρούπολη αν χρησιμοποιηθούν χερσαίες δυνάμεις και εκεί η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα», γιατί θεωρεί τον χερσαίο στρατό της Τουρκίας πιο ισχυρό σε σχέση με την Πολεμική Αεροπορία. «Η Ελλάδα μπορεί να μας νικήσει στον αέρα», είναι αυτό που επισημαίνει, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του Open στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

«Εάν πρόκειται να πραγματοποιήσει χερσαία επιχείρηση η Τουρκία εναντίον της Ελλάδας, θα ξεκινήσει από την Αλεξανδρούπολη. Γιατί (η Αλεξανδρούπολη) την εμποδίζει», λέει ο Πεκίν, υποστηρίζοντας, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ότι αυτό θα είναι το τέλος της Ελλάδας:

«Μια χώρα του ΝΑΤΟ θα πάει σε πόλεμο με μια άλλη χώρα του ΝΑΤΟ. Αν λοιπόν καταλήξει εκεί, ένας τέτοιος πόλεμος θα είναι το τέλος της (Ελλάδας)».

Σενάρια πολέμου

«Στην Αμερική έχουν γίνει συζητήσεις και μελέτες για έναν πιθανό πόλεμο στο Αιγαίο. Έχουν δημοσιευτεί επίσης άρθρα 20-30 σελίδων για το πώς θα ήταν ένας πόλεμος με την ελληνική πολεμική αεροπορία και το ναυτικό» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο τούρκος αναλυτής και συνέχισε:

«Κοιτάξτε τα νησιά, στην έξοδο των Δαρδανελίων, μπροστά από τον Βόσπορο. Υπάρχουν ραντάρ αεράμυνας και συστήματα αεράμυνας σε όλα τα νησιά μέχρι και την Κρήτη.

Με άλλα λόγια, η νησιωτική γραμμή της Ελλάδας, η γραμμή των νησιών στο Αιγαίο πέλαγος είναι μια γραμμή αεράμυνας, η πρώτη γραμμή αεράμυνας.

Η δεύτερη γραμμή άμυνας ξεκινά από τις ακτές της ηπειρωτικής χώρας. Η τρίτη γραμμή άμυνας ξεκινά από εκεί που βρίσκονται τα αεροδρόμια πιο πίσω. Και (η Ελλάδα) εξοπλίζει αυτά τα μέρη».

«Τα τεθωρακισμένα οχήματα που έχει τοποθετήσει εκεί (η Ελλάδα), δεν έχουν μεγάλη σημασία. Η πολεμική αεροπορία, τα συστήματα αεράμυνας και τα ραντάρ είναι σημαντικά».

«Ο ήλιος ανατέλλει με διαφορά»

Ο ίδιος εξηγεί επίσης ότι για την περίπτωση πολεμικής εμπλοκής, συνυπολογίζεται και η ανατολή του ηλίου. «Υπάρχει μια διαφορά στο πότε ανατέλλει ο ήλιος μεταξύ των δύο χωρών. Μερικές φορές, χρησιμοποιούμε αυτή τη μέθοδο, δηλαδή όταν σκοτεινιάζει ή όταν καθαρίζει ο καιρός, τα αεροπλάνα πηγαίνουν στην άλλη πλευρά, δηλ. στην άλλη πλευρά ξημερώνει λίγο νωρίτερα από εμάς, από ό,τι ξημερώνει στην Τουρκία. Επομένως, γίνονται υπολογισμοί με βάση αυτό.

(In.gr)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact