ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικός στρατός μπήκε στη Συρία -Για να απομακρύνει τους άνδρες του που φρουρούν μαυσωλείο

Επιχείρηση στη Συρία έκανε ο στρατός της Τουρκίας τα ξημερώματα, προκειμένου να απομακρύνει άνδρες του που φρουρούσαν τον τάφο του Σουλεϊμάν Σαχ, ο οποίος βρίσκεται ανατολικά του Χαλεπιού, κοντά στο Κομπάνι.

Κατά την επιχείρηση όμως, ένας στρατιώτης έχασε τη ζωή του, όπως δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος, σε «ατύχημα» χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Ο τάφος του Σουλεϊμάν Σαχ, παππού του Οσμάν του Α’ ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, θεωρείται τουρκικό έδαφος βάσει τη συνθήκης που υπέγραψε η χώρα με τη Γαλλία το 1921, όταν η Συρία ήταν υπό γαλλική κυριαρχία.

Η επιχείρηση έγινε με την υποστήριξη πολεμικών αεροσκαφών από αέρος, ενώ μέσω Twitter ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι το μαυσωλείο θα μεταφερθεί σε άλλο σημείο.

Η τουρκική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει στα τέλη του περσινού έτους ότι αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους προελαύνουν προς το μαυσωλείο, το οποίο φρουρούν δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες, ενώ έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι θα υπερασπιστεί τον τάφο από οποιαδήποτε επίθεση.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact