ΚΟΣΜΟΣ

Τούρκος ΥΠΕΞ: Η μάχη κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με όλα τα μέσα

Ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου δηλώνει ότι «Η μάχη κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με όλα τα μέσα».

Οι δηλώσεις Τσαβούσολγου έγιναν στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, με τον Ιρανό ΥΠΕΞ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, αναφορικά με το σημερινό χτύπημα σε εμπορικό δρόμο στην καρδια της Κωνσταντινούπολης. 
Ο Τζαβάντ Ζαρίφ καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή, δείχνει το άγριο πρόσωπο της τρομοκρατίας.
Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ επιβεβαιώνει την πληροφορία για τον τραυματισμό Ισραηλινών πολιτών, από τη σημερινή βομβιστική επίθεση.

Η τουρκική αστυνομία απέτρεψε τον βομβιστή να πραγματοποιήσει την επίθεση κατά του αρχικού στόχου, σε πιο πολυσύχναστη περιοχή της Κωνσταντινούπολης, ενώ εκείνος πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό από το φόβο του, δηλώνει υψηλόβαθμη αστυνομική πηγή.
Σύμφωνα με δημισίευμα του ΑΠΕ, Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) θέλει με δυναμικό τρόπο να οργανώσει αιματηρές επιθέσεις στη διάρκεια του ανοιξιάτικου φεστιβάλ «Newroz». Οι ίδιοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν ή σκότωσαν τρεις μαχητές του PKK που ήρθαν από τη Συρία στην Τουρκία, για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις. Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη σύλληψη κι άλλων Κούρδων μαχητών που επιδιώκουν να περάσουν στην Τουρκία από τη Συρία.

Σήμερα τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και είκοσι τραυματίσθηκαν από τη βομβιστική επίθεση σε μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη, Βασίπ Σαχίν.
Από τους 20 τραυματίες, οι τρεις βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση δήλωσε ο κυβερνήτης, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, μεταξύ των τραυματιών είναι και τρεις Ισραηλινοί πολίτες.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, δεν έγιναν επιθέσεις σε άλλες περιοχές της πόλης, παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν, ενώ η έρευνα στην περιοχή της βομβιστικής επίθεσης, συνεχίζεται.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact