ΚΟΣΜΟΣ

Τραυματίας και ένας αστυνομικός στο επεισόδιο στο Βερολίνο

Πιθανότατα τον τραυμάτισε κατά λάθος κάποιος συνάδελφός του

H αστυνομία τραυμάτισε σοβαρά έναν άνδρα, που βρισκόταν σε αλλόφρονα κατάσταση κι ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι στον προτεσταντικό Καθεδρικό Ναό του Βερολίνου σήμερα, ενώ κατά τη διάρκεια του περιστατικού τραυματίστηκε κι ένας αστυνομικός, προφανώς από τα πυρά συναδέλφου του, την ώρα που οι αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο μιας τρομοκρατικής επίθεσης.

Γύρω στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) η αστυνομία επενέβη, αφού την είχε προειδοποιήσει για το συμβάν υπάλληλος της εκκλησίας, που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες πιστούς και τουρίστες.

Ένας άνδρας ηλικίας 53 ετών, αυστριακής καταγωγής, βρισκόταν εντός του ναού οπλισμένος με ένα μαχαίρι. «Προκαλούσε προβλήματα και επιδείκνυε επιθετική συμπεριφορά βρίζοντας». Οι αρχές αποφάσισαν να εκκενώσουν τον ναό, όπως περιέγραψε ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Εκείνη τη στιγμή, εντός του ναού βρίσκονταν περίπου 100 άνθρωποι.

Τον τραυμάτισαν στα πόδια

Εκτός ελέγχου, ο άνδρας συνεπλάκη με τις δυνάμεις ασφαλείας κοντά στο ιερό και «εκείνος τραυματίστηκε στα πόδια από τη σφαίρα ενός αστυνομικού» εξήγησε ο εκπρόσωπος τύπου.

Ο άνδρας νοσηλεύεται στη «μονάδα εντατικής θεραπείας», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ένας αστυνομικός επίσης τραυματίστηκε από «σφαίρα», πολύ πιθανόν προερχόμενη από τους συναδέλφους του, καθώς ο άνδρας δεν έφερε πυροβόλο όπλο, διευκρίνισαν οι δυνάμεις επιβολής του νόμου.

Προς το παρόν, δεν βρίσκονται σε θέση να δώσουν λεπτομέρειες για τη σοβαρότητα των τραυμάτων του αστυνομικού, που επίσης νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όπως μετέδωσαν γερμανικά ΜΜΕ, ο άνδρας έδειχνε να βρισκόταν σε «μεγάλη σύγχυση».

«Δεν έχουμε, προς το παρόν, καμία ένδειξη ότι πρόκειται για μια ενέργεια με τρομοκρατικά ή ισλαμιστικά κίνητρα εκ μέρους του άνδρα» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας.

Ο καθεδρικός ναός του Βερολίνου (Berliner Dom), που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της πόλης. Οικοδομήθηκε μεταξύ 1894 και 1905.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact