ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις τραυματίες στο Μιλάνο στην πρεμιέρα του θεάτρου «Άλλα Σκάλα»

Δύο διαδηλωτές τραυματίσθηκαν στο κεφάλι κατά την διάρκεια συγκρούσεων στο Μιλάνο, λίγο πριν από την πρεμιέρα των παραστάσεων του Θεάτρου «Άλλα Σκάλα», με το Φιντέλιο του Μπετόβεν. Παράλληλα, όπως μετέδωσε πριν από λίγο η δημόσια τηλεόραση Rai, τραυματίσθηκε στο μάτι και ένας αστυνομικός.

Στην πλατεία έξω από το διεθνούς φήμης θέατρο, αλλά και στους γύρω δρόμους διαδήλωσαν περίπου διακόσιοι άνεργοι και άστεγοι. Παρά τα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί σε όλη την περιοχή, οι διαδηλωτές ήρθαν, τελικά, σε επαφή με τους αστυνομικούς. Οι μεν προχώρησαν σε ρίψη αυγών και καπνογόνων, οι δε έκαναν χρήση γκλομπ με τα οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, τραυματίσθηκαν δύο άτομα.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία προχώρησε και στην κατάσχεση μιας βόμβας μολότοφ. Τα κύρια συνθήματα που φώναξαν έως τώρα οι διαδηλωτές, ήταν κατά της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση Ρέντσι (με αναφορά, ιδίως, στην μεταρρύθμιση του εργασιακού) αλλά και στην υποχρεωτική εκκένωση ακινήτων που έχουν καταληφθεί από άστεγους και μετανάστες σε περιφερειακές συνοικίες του Μιλάνου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact