ΚΟΣΜΟΣ

Τρία χρόνια φυλακή για "χρυσή" κληρονόμο οίκου μόδας – Καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή

Σε φυλάκιση τριών ετών, τα δύο έτη με αναστολή, και πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ευρώ για την κατηγορία της φοροδιαφυγής καταδικάστηκε η κληρονόμος του οίκου μόδας «Nina Ricci», Άρλετ Ριτσί.

Σημειώνεται ότι η Ριτσί, η οποία δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο όταν αναγνώστηκε η απόφαση. Ωστόσο, εντοπίστηκε από τις φορολογικές αρχές χάρη στις περιβόητες «λίστες Φαλσιανί» όπου καταγράφονταν οι μη δηλωμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί πελατών της ελβετικής θυγατρικής της τράπεζας HSBC.

arl.jpg

Πάντως, το δικαστήριο έκρινε ότι η πάμπλουτη κληρονόμος «επί περισσότερα από 20 χρόνια» επιδίωξε με ζήλο να κρύψει από τις γαλλικές αρχές τα ποσά που περιέχονταν στους λογαριασμούς της, τους οποίους κληρονόμησε από τον πατέρα της. Επίσης, διέταξε την κατάσχεση ενός σπιτιού της στο Παρίσι καθώς και της ακίνητης περιουσίας της στην Κορσική, η αξία των οποίων εκτιμάται στα 4 εκατομμύρια ευρώ, θεωρώντας ότι τα είχε παραχωρήσει σε εταιρείες ακινήτων με σκοπό «να οργανώσει δόλια χρεοκοπία».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact