ΚΟΣΜΟΣ

Τσαβούσογλου για τον EastMed: Θα πρέπει να πάρουν την άδεια της Τουρκίας

«Η Τουρκία δεν μπορεί να αποκλειστεί από οποιαδήποτε συμφωνία στην Ανατολική Μεσόγειο»

Σε νέες δηλώσεις που δείχνουν πώς θα εξελιχθεί, από πλευράς Τουρκίας, η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, προχώρησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως μετέδωσε το alphanews.live  σε δηλώσεις του σχετικά με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει αυτό το σχέδιο για τον East Med για να φτάσει ο φυσικός πλούτος στις διεθνείς αγορές. Αύριο αυτός ο αγωγός θα περάσει από την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας. Το Ισραήλ και οι άλλες χώρες θα πρέπει να μιλήσουν με την Τουρκία. Χωρίς την έγκριση της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει αυτό το έργο».

ο Τούρκος Υπουργός, σε ομιλία του στο συνέδριο του κέντρου διεθνών ερευνών SETA, υποστήριξε ότι η Άγκυρα άλλαξε τις ισορροπίες στην ανατολική Μεσόγειο:

«Στείλαμε τα γεωτρύπανά μας, στην ανατολική Μεσόγειο και γύρω από την Κύπρο. Στην δική μας υφαλοκρηπίδα και στα πεδία όπου έχει αδειοδοτήσει ’’ η Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου’’. Eτσι άλλαξαν οι ισορροπίες όταν ξεκινήσαμε τις γεωτρήσεις, και με θετικό ή αρνητικό τρόπο. Είμαστε στο ίδιο σημείο. Ελάτε να φροντίσουμε την δίκαιη μοιρασιά, να κερδίσουν όλοι και να μην υπάρξει ένταση αδίκως».

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στο ζήτημα του μνημονίου καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης με τη Λιβύη και τόνισε πως,

«Μέχρι να υπογράψουμε εμείς αυτά τα μνημόνια με τη Λιβύη είχαν γίνει πολλές προσπάθειες με διμερή, τριμερή και τετραμερή σχήματα για τον αποκλεισμό της Τουρκίας. Ενώ τους είχαμε υπενθυμίσει πως δεν η Τουρκία δεν μπορεί να αποκλειστεί από οποιαδήποτε συμφωνία αφού έχουμε τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact