ΚΟΣΜΟΣ

Τσαβούσογλου σε Μαας: Είσαι καλοδεχούμενος αλλά μην μας κουνάς το δάχτυλο

«Όποιος επιχειρεί να κάνει μαθήματα στην Τουρκία θα πρέπει να υπολογίζει ότι θα υπάρξει αντίστοιχη απάντηση»

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), με τίτλο «Μην μας κουνάς το δάκτυλο: Τσαβούσογλου προς Mαας πριν από το ταξίδι του στην Τουρκία», αναφέρει ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάλεσε τον Γερμανό συνάδελφό του, Χάικο Μάας, σε αυτοσυγκράτηση πριν από το ταξίδι του στην Τουρκία.

Όπως έγραψε ο Τσαβούσογλου στον λογαριασμό του στο τουίτερ: «Αγαπητέ Χάικο Μαας, χαίρομαι για την επίσκεψή σου στην Τουρκία. Είσαι πάντοτε ευπρόσδεκτος, για μας. Αλλά να μην μας κουνάς το δάκτυλο».

Ενώ, όπως αναφέρει τοι sigmalive.com συνέχισε, ότι όποιος επιχειρεί να κάνει μαθήματα στην Τουρκία θα πρέπει να υπολογίζει ότι θα υπάρξει αντίστοιχη απάντηση.

Lieber @HeikoMaas, ich freue mich auf Deinen Besuch in der Türkei. Du bist uns immer willkommen. Aber nicht mit erhobenem Zeigefinger. Wer die Türkei belehrt, muss mit einer entsprechenden Antwort rechnen. https://t.co/fhCa1FV1Nk

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) 24 Οκτωβρίου 2019

Ο κ. Μαας ανακοίνωσε χθες στο γερμανικό Κοινοβούλιο ότι θα ταξιδέψει το Σάββατο στην Άγκυρα, περισσότερο από δύο εβδομάδες μετά την τουρκική εισβολή στην βόρεια Συρία.

Ο κ. Τσαβούσογλου απάντησε έτσι σε ένα τουίτ που είχε ανεβάσει ο κ. Mαας λίγες ώρες πριν, στο οποίο προειδοποιούσε ότι θα πρέπει να γίνεται σεβαστή η εκεχειρία και να προστατεύεται ο άμαχος πληθυσμός.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ είχε γράψει επίσης: «Η Τουρκία πρέπει να συμμορφώνεται με το Διεθνές Δίκαιο, όταν ασχολείται με τους πρόσφυγες. Και πρέπει να στηρίζει την πολιτική διαδικασία, αντί να την τορπιλλίζει».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact