ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Νέα περίοδος στενής συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Φατάχ Αλ Σίσι

Τον πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Φατάχ Αλ Σίσι υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς η παρουσία σας στην Ελλάδα, η επίσκεψή σας εγκαινιάζει μια νέα περίοδο στενής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες που έχουν σχέση στενής συνεργασίας και φιλίας», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως οι δύο λαοί και οι δύο αρχαιότεροι πολιτισμοί έχουν μια μακρά παράδοση.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ελπίδα η στενότερη συνεργασία των δύο χωρών να παίξει ρόλο καταλύτη στην περιοχή και αφού καλωσόρισε τον κ. Αλ Σίσι στην Ελλάδα, ευχήθηκε και εποικοδομητική συνεργασία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην χώρα.

«Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να συναντηθούμε», σημείωσε ο πρόεδρος της Αιγύπτου και πρόσθεσε πως από τότε που ξεκίνησε η αρχαία ιστορία και ο πολιτισμός οι ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις ήταν πάντα ισχυρές. Ανέφερε επίσης ότι οι θέσεις της Ελλάδας ήταν πάντα θετικές απέναντι στη χώρα του, κατανοώντας την πραγματικότητα που υπήρχε στην Αίγυπτο.

«Έχετε μεταφέρει με όλη την ειλικρίνεια την αιγυπτιακή φωνή στους ευρωπαίους φίλους μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Αιγύπτου και ευχήθηκε η τριμερής συνεργασία να αποτελέσει τον πυρήνα για την συνεργασία όλης της περιοχής. Ο πρόεδρος της Αιγύπτου για το περιεχόμενο των συνομιλιών που θα έχει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, είπε ότι «περιμένουν πολλοί από εμάς». Αναφέρθηκε στην ανάγκη σταθερότητας στη Μ. Ανατολή.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact