ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ο Βαρουφάκης επέστρεψε από συνάντηση με τον Σόιμπλε και μου μετέφερε μήνυμα για Grexit

«Τότε κατάλαβα το σχέδιο της απέναντι πλευράς το οποίο δεν θα μπορούσε να είναι και δικό μας σχέδιο»

«Συνειδητοποίησα τον κίνδυνο του Grexit όταν επέστρεψε ο Βαρουφάκης από συνάντηση με τον Σόιμπλε και μου είπε πως είχα μήνυμα από τη Γερμανία: Έλα να τα βρούμε για να φύγετε από το ευρώ. Τότε κατάλαβα πως η άλλη πλευρά το ήθελε. Όχι η Μέρκελ. Είχε εσωτερικά προβλήματα και πιέσεις αλλά ήταν σταθερή στην άποψη πως με τη δική της ηγεσία η Ευρώπη δεν πρέπει να μικρύνει. Δεν ήθελε κάτι τέτοιο. Δεν μπορούσε να ήταν δικό μας σχέδιο, το σχέδιο της άλλης πλευράς. Δεν είδα πότε το σχέδιο της κομισιόν για την έξοδο μας από το ευρώ. Έχω ακούσει διάφορα. Αλλά δεν το έχω δει»  τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» και τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά.

Αναφορικά με τον θόρυβο που ξέσπασε γύρω από τη συμφωνία με τη Κινεζική COSCO για τον ΟΛΠ ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Πολύ κακό για το τίποτα. Ο κ. Δρίτσας ήθελε να κρατήσει το καλύτερο που μπορούσε για τις εργασιακές θέσεις και το πέτυχε. Τα υπόλοιπα ήταν νομοθετικά ζητήματα. Η συμφωνία ήταν στα αγγλικά και όταν έγινε μετάφραση στα ελληνικά, υπήρχε αναντιστοιχία νομικών όρων που προσαρμόστηκαν μετά. Επιδιώκουμε ανάπτυξη και επενδύσεις αλλά και την προστασία των εργαζομένων» και συμπλήρωσε: «Για μένα έχει ιδιαίτερη σημασία πως η χώρα πια έχει ένα αναβαθμισμένο ρόλο σε διεθνές επίπεδο που έχει τη δυνατότητα να ανοίγει τα φτερά της τόσο στη δύση όσο και στην ανατολή. Είναι σαν ένα δέντρο που έχει της ρίζες του στη δύση αλλά ανοίγει τα κλαδιά τους προς κάθε κατεύθυνση. Έχουμε στρατηγικού χαρακτήρα σχέσεις με την Κίνα μετά τη συμφωνία με την COSCO. Η Ελλάδα είναι πλέον ένας σημαντικός διεθνής παίκτης. Η Ελλάδα δεν είναι χώρα της καρπαζιάς και το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Είναι ενδεικτικό πως μέσα σε λιγότερο από δυο μήνες είδα τρείς μεγάλους ηγέτες (των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας). Τριάντα χρόνια πριν ο Κωσταντίνος Καραμανλής άνοιξε το μονοπάτι της συνεργασίας με την Κίνα. Εμείς κάναμε το μονοπάτι λεωφόρο»!

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός σε ότι αφορά τον ίδιο προσωπικά και την αλλαγή στη στάση του που του καταλογίζουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι ανέφερε: «Είμαι πιο ρεαλιστής από πριν αλλά δεν έχασα τους στόχους μου. Συνεχίζω να επιδιώκω να κερδίζουν αυτοί που έχουν ανάγκη και όχι οι αετονύχιδες που έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό αλλά στο εσωτερικό πτωχεύουν τις επιχειρήσεις τους».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact