ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Θα φροντίσουμε και φέτος να υπάρχει μέρισμα στους πιο αδύναμους

«Η πορεία των δημοσιονομικών είναι θετική»

«Θα φροντίσουμε και φέτος να υπάρχει μέρισμα στους πιο αδύναμους, και θα το ανακοινώσουμε όταν θα είμαστε έτοιμοι», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με την οποία και θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τη φράση «ήταν δίκαιο και το κάναμε πράξη», την οποία επανέλαβε πολλές φορές κατά τη χθεσινή του ομιλία, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην «εκπληκτική υπεραπόδοση στους δημοσιονομικούς στόχους», λέγοντας πως «έτσι καταφέραμε να αντισταθούμε σε παράλογες απαιτήσεις ορισμένων εκ των δανειστών».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον περίφημο «μποναμά» που μοίρασε πέρσι η κυβέρνηση σε εκατομμύρια συνταξιούχους. «Παρά τις αντιδράσεις σωστά προβήκαμε στην ενέργεια να μοιράσουμε κέρδος της υπεραπόδοσης», τόνισε.

Επαναλαμβάνοντας πως «η πορεία των δημοσιονομικών είναι θετική», ο πρωθυπουργός είπε: «Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί το επόμενο διάστημα, υπάρχουν τομείς εσόδων που δεν πάνε καλά, αλλά η γενική εικόνα είναι ότι βρισκόμαστε πάνω από το στόχο. Θα φροντίσουμε και φέτος να υπάρχει μέρισμα στους πιο αδύναμους, και θα το ανακοινώσουμε όταν θα είμαστε έτοιμοι».


Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact