ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ζούμε την μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

«Είναι αστείο να λέμε πως γι΄ αυτό που συμβαίνει φταίνε οι δηλώσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου»

«Ζούμε την μεγαλύτερη προσφυγική κρίση, την μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών, μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχουμε να κάνουμε με ένα πρόβλημα που ξεπερνάει τις δυνατότητες μιας χώρας και μιας κυβέρνησης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει να μην μπορεί να το αντιμετωπίσει. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε έτοιμοι για τόσο μεγάλες ροές» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και πρόσθεσε: «Ζητούσαμε από το Μάρτιο του 2015 να έρθει η ΕΕ σε συνεννόηση με την Τουρκία. Άδικη η κριτική που δέχεται η Μέρκελ και δεν λαμβάνει υπόψιν τις πραγματικές συνθήκες. Η δύση έχει ευθύνη για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Διαλύθηκαν ολόκληρες χώρες από τους πολέμους. Πρέπει να δούμε τις πραγματικές αιτίες αυτής της κρίσης».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως: «με βάση όλα αυτά, είναι αστείο να λέμε πως φταίνε οι δηλώσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Που το μόνο που είχε πει έιναι πως δεν γίνεται να βυθίζουμε τις βάρκες και πως πρέπει να υπάρχει μια ασφαλής δίοδος» και συμπλήρωσε: «Υπάρχει ένας μεγάλος φάκελος. Ο φάκελος Φαρμακονήσι. Έχει έρθει και στη Βουλή. Είναι μια ανοιχτή υπόθεση. Δεν θέλω να ξύσω πληγές. Άλλο να έρχονται δέκα βάρκες την εβδομάδα και άλλο 20 την ημέρα γεμάτες κόσμο. Αναπόφευκτο λόγο γεωγραφίας να δεχθεί η Ελλάδα όλες αυτές τις ροές. Παραποιήθηκαν προεκλογικά οι δηλώσεις μου για μια ύπαρξη θαλασσίων συνόρων. Στη θάλασσα δεν μπορείς να βάλεις φράκτες και συρματοπλέγματα. Αυτό είχα πει, αλλά τώρα δεν έχουμε προεκλογική περίοδο. Μη γυρνάμε σε αυτά».

Σε ότι αφορά την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως: «Είδαμε και πάθαμε να δεχθεί η άλλη πλευρά την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Ας μην λέμε λοιπόν ότι αυτή ήταν μια πρόταση του Ερντογάν. Δεν ήμασταν αντίθετοι στην συμμετοχή της Frontex αλλά καθυστέρησε να ανταποκριθεί και όταν το έκανε ήταν μόνο στο 1/3 των αιτημάτων που έκανε η Ελλάδα. Αν δεν συνεργαστεί η Τουρκία δεν θα υπάρχει μείωση των ροών. Πρέπει να σταματήσει ο στιγματισμός της χώρας μας ως μια χώρας που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα σύνορά της και να μας απειλούν με έξοδο από την Σέγκεν που κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως η Ελλάδα θα έμπαινε στο περιθώριο. Είναι μια κουβέντα που δεν κάνει καλό στον τουρισμό».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact