ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαλαβάνη: Και η Ευρωζώνη είναι κοντά στο ατύχημα

«Η πρότασή μας έχει νόημα αν υπάρξει και συζήτηση για το χρέος»

«Απέναντι στο τελεσίγραφο των δανειστών η μόνη επιλογή ήταν το δημοψήφισμα» σχολίασε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είμαστε μόνο εμείς κοντά στο ατύχημα, είναι και η Ευρωζώνη».

Παράλληλα, η Νάντια Βαλαβάνη απηύθυνε έκκληση για ηρεμία, προκειμένου να αποφευχθούν τα capital controls. «Αν επικρατήσει ηρεμία δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα στις τράπεζες» σχολίασε, προτρέποντας όποιον πάει στις τράπεζες “να πάρει ό,τι χρειάζεται, 500 ευρώ, 1.000 ευρώ, 1.500 ευρώ”, ανέφερε υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αν πάει «να μην αποσύρει ό,τι έχει γιατί αλλιώς θα έχουμε capital controls».

Αναφερόμενη στην σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ για την αύξηση του ELA και τη συνάντηση που είχαν οι Γιάννης Δραγασάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, η κα Βαλαβάνη σημείωσε ότι «ο κ. Ντράγκι είναι εξαιρετικά ανήσυχος για όλη την Ευρωζώνη».

«Η πρότασή μας στη διαπραγμάτευση έχει νόημα αν υπάρξει και συζήτηση για το χρέος» σχολίασε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, κάνοντας λόγο για προσχεδιασμένο ατύχημα με την πρόταση που κατέθεσαν οι πιστωτές στην ελληνική κυβέρνηση.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact