Λίγες ώρες πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες για το πρώτο κρίσιμο τετ α τετ του Γιάνη Βαρουφάκη με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, αποκαλύπτει στον Guardian τις προθέσεις και το πνεύμα με το οποίο θα προσέλθει στο Eurogroup.
Λέει συγκεκριμένα στη δημοσιογράφο της βρετανικής εφημερίδας Έλενα Σμιθ: «Δουλεύουμε νυχθημερόν για να φτιάξουμε μια αξιοπρεπή πρόταση και να την παρουσιάσουμε στους εταίρους μας. Αυτό που θα προτείνουμε θα είναι ένα πολύ καλό πλάνο». Σημείωσε, δε, πως το deadline από τους πιστωτές ενόψει του Eurogroup λειτουργεί ως «απίστευτη πίεση, αλλά είναι και μια πρόκληση για τη δημοκρατία».
Για να συμπληρώσει: «Αρκετοί άνθρωποι μας βοηθούν αυτές τις ημέρες. Μένουμε ξύπνιοι μέχρι τις έξι και τις επτά το πρωί για να φτιάξουμε το πλάνο. Είμαστε όλοι δεσμευμένοι να βρούμε μια λύση και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής λύση».
Όπως επισήμανε, «δεν θα είμαστε δογματικοί. Είμαστε προετοιμασμένοι να συζητήσουμε τα πάντα εκτός από δύο πράγματα: τη διαιώνιση και την παραγωγή αυτού του ατέλειωτου σπιράλ χρέους και το να αποκηρύξουμε την κριτική μας για το υπάρχον πρόγραμμα».