ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαθιά ανάσα για το χρηματιστήριο

Στις 601,20 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 3,09%

Υψηλά κέρδη κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών με την αγορά να διασπά ανοδικά τα επίπεδα των 600 μονάδων, μετά από έξι συνεδριάσεις, παρά τα τεχνικά προβλήματα στη μετάδοση των δεδομένων της συνεδρίασης τα οποία διήρκησαν για περίπου 45 λεπτά.

Υπεραπέδωσαν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ, της ΕΧΑΕ, των ΕΛΠΕ, της Μυτιληναίος και της Motor Oil, ενώ με άνοδο έκλεισαν και οι τραπεζικές μετοχές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 601,20 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 3,09%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 604,95 μονάδες (+3,73%).

Η αξία των συναλλαγών εκτοξεύθηκε σε υψηλά επίπεδα λόγω της αναδιάρθρωσης των θέσεων των θεσμικών χαρτοφυλακίων λόγω των αλλαγών στις σταθμίσεις των μετοχών που συμμετέχουν στους δείκτες της MSCI και του FTSE. Ανήλθε στα 471,249 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 588.789.073 τεμάχια, με την Alpha Bank και την Eurobank να καταγράφουν τον μεγαλύτερο τζίρο με 216,8 και 114,5 εκατ. ευρώ αντιστοίχως.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 2,92%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε κέρδη 4,33%.

Ανοδικά κινήθηκαν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τα υψηλότερα κέρδη απεκόμισαν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (+10,98% στα 4,85 ευρώ), της ΕΧΑΕ (+9,09% στα 4,92 ευρώ), των ΕΛΠΕ (+8,42% στα 3,99 ευρώ) της Τέρνα Ενεργειακή (+7,44% στα 2,31 ευρώ), της Μυτιληναίος (+7,25% στα 3,70 ευρώ), της Ελλάκτωρ (+5,88% στα 1,44%) και της Motor Oil (+5,58% στα 10,40 ευρώ). Με άνοδο έκλεισαν και οι μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. H Eurobank έκλεισε στα 1,03 ευρώ με άνοδο 4,04%, η Alpha Bank στα 2,41 ευρώ με άνοδο 2,55%, η Εθνική στα 0,290 ευρώ με άνοδο 1,75% και η Πειραιώς στα 0,283 ευρώ με άνοδο 0,71%.

Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+10,20%), των Ασφαλειών (+9,65%), των Πρώτων Υλών (+6,81%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+6,55%).

Ανοδικά κινήθηκαν 73 μετοχές, 29 πτωτικά και 22 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: ΚΡΕΚΑ +20%, ΣΙΔΜΑ +20%, Ακρίτας +19,91%, MIG+19,70% και Χατζηκρανιώτη +18,42%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Αθηνά-20%, Τζιρακιάν Προφίλ (κ) -19,71%, Dionic -10%, Inform Λύκος -9,88% και Ναυτεμπορική -9,68%.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact