ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: «Αποτρόπαιη απόδειξη βαρβαρότητας» ο αποκεφαλισμός του Σότλοφ


Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, η Ελλάδα θα παραμείνει σταθερός υποστηρικτής του δικαιώματος των δημοσιογράφων να εργάζονται υπό ασφαλείς συνθήκες, χωρίς να απειλείται η ζωή και η υπόστασή τους

Τη βαθιά ανησυχία του για τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου, Στίβεν Σότλοφ, από την τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος», εκφράζει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι οι πληροφορίες που φτάνουν από τη Συρία και το Ιράκ σχετικά με τις μαζικές δολοφονίες αμάχων και την εκτέλεση ενός ακόμη δημοσιογράφου, «προκαλούν οργή και βαθειά ανησυχία για την τύχη των πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν υπό το καθεστώς τρομοκρατίας που έχει επιβάλει στην περιοχή το αυτοαποκαλούμενο “Ισλαμικό Κράτος”».

Ο υπουργός Εξωτερικών κάνει λόγο για μια νέα «αποτρόπαιη απόδειξη της βαρβαρότητας» που -όπως τονίζει- χαρακτηρίζει τις ενέργειες της τρομοκρατικής αυτής ομάδας και «επιβεβαιώνει την αδήριτη ανάγκη για άμεση δράση της διεθνούς κοινότητας ενάντια σε κάθε εξτρεμιστική, τζιχαντιστική οργάνωση».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η Ελλάδα θα παραμείνει σταθερός υποστηρικτής του δικαιώματος των δημοσιογράφων να εργάζονται υπό ασφαλείς συνθήκες, χωρίς να απειλείται η ζωή και η υπόστασή τους. 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact