ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Η χώρα κάνει πολλά βήματα προς τα πίσω

Για κρίση νομιμοποίησης και για πισωγύρισμα της χώρας τους τελευταίες μήνες μίλησε στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Έχουμε μπει στον 5ο μήνα δυστυχώς μιας διελκυστίνδας η οποία δεν έχει τέλος, γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τη σημασία που έχει ο χρόνος. Ο χρόνος περνάει, η οικονομία πλήττεται, η χώρα κάνει πολλά βήματα προς τα πίσω και κάθε μήνας που περνάει στην πραγματικότητα προσθέτει ένα χρόνο ολόκληρο παραμονής της Ελλάδας στο νέο μνημόνιο.

Η χώρα έχει ήδη μπει σε μια κρίση νομιμοποίησης. Να μην γίνει παρεξήγηση ότι το μικρό κοινοβουλευτικά ΠΑΣΟΚ θέτει ζήτημα αμφισβήτησης της Βουλής και της κυβέρνησης, ή ζήτημα εκλογών.

Αλλά η χώρα δυστυχώς είναι ήδη σε μια φάση κρίσης αντιπροσώπευσης και κρίσης νομιμοποίησης, διότι είτε θα υπάρξει μια συμφωνία, άρα μια ομολογία παραδοχής πως η κυβέρνηση είπε ωμά ψέματα προεκλογικά και παραπλάνησε τους πολίτες, και θα έχει ομολογήσει την αποδοχή της δικής μας στρατηγικής, είτε η κυβέρνηση θα αφήσει τη χώρα να οδηγηθεί σε ένα οδυνηρό αδιέξοδο, σε μια ρήξη, σε μια ταπείνωση.

Και με τη μια και με την άλλη εκδοχή, έχουμε κρίση νομιμοποίησης. Γι’ αυτό η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ παίρνει σήμερα μια θεσμική πρωτοβουλία η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική. Διορατική, θέλω να πιστεύω. Θα καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση του bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Για την εφαρμογή δηλαδή του συστήματος της πραγματικής απλής αναλογικής, για να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact