ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύγκρουση του αμερικανικού drone με το ρωσικό μαχητικό

Οι ΗΠΑ δημοσιεύουν πλάνα από τη στιγμή που το ρωσικό τζετ, ένα su-27, χτύπησε και κατέρριψε το αμερικανικό drone (μη επανδρωμένο αεροσκάφος) στη Μαύρη Θάλασσα, το βράδυ της Τρίτης. To βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ.

Πρόκειται για βίντεο που ελήφθη από το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 Reaper και δείχνει τη στιγμή που το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 συγκρούστηκε μαζί του, αφού προσπάθησε να ψεκάσει το drone με καύσιμα.

Το βίντεο τραβήχτηκε από μια κάμερα στην κάτω πλευρά του αμερικανικού drone και δείχνει δύο διαφορετικά περάσματα που έκανε το ρωσικό τζετ για να ψεκάσει το drone. Στο δεύτερο πέρασμα του ρωσικού τζετ συγκρούστηκε με τον έλικα στο πίσω μέρος του αμερικανικού drone.

Οι επικοινωνίες χάθηκαν με το αμερικανικό drone, καθώς στην εικόνα φαίνονται pixels σε έγχρωμες μπάρες. Η EUCOM επιβεβαίωσε επίσης ότι οι επικοινωνίες με το αμερικανικό drone διακόπηκαν για ένα λεπτό και ότι το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα μονταρίστηκε για λόγους εξοικονόμησης χρόνου.

Όταν επανήλθε η ροή του βίντεο, ένα από τα πτερύγια του έλικα του drone φαίνεται κατεστραμμένο από τη σύγκρουση με το ρωσικό μαχητικό.

Το αμερικανικό drone κατέληξε στη Μαύρη Θάλασσα και εκφράζονται δυσκολίες για το πώς θα μπορούσε να ανασυρθεί, αν και η Ρωσία επιθυμεί να το ανασύρει για να λάβει πληροφορίες.

Το περιστατικό της σύγκρουσης του ρωσικού τζετ με το αμερικανικό drone έγινε το βράδυ της Τρίτης σε μια εύθραυστη στιγμή αλλά και περιοχή με πολλούς να εκφράζουν φόβους για κλιμάκωση και νέο ψυχροπολεμικό κλίμα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact