ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: Έωλη η λογική ότι οδηγούμαστε σε ακυβερνησία

«Θύμωσε ο ένας γιατί δεν το κάναμε χθες ή δεν το κάναμε αύριο; Tο κάνουμε τώρα»

«Είναι έωλη η λογική ότι οδηγούμαστε σε ακυβερνησία, με τον νέο εκλογικό νόμο. (…) Το δημόσιο πρέπει να λειτουργεί στα βασικά του, ανεξάρτητα από τις κυβερνητικές αλλαγές…», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε πως με τον νέο εκλογικό νόμο αναδιατάσσεται το πολιτικό σύστημα, δεν δημιουργούνται καταστάσεις ακυβερνησίας, δημιουργούνται συνασπισμοί και παρατάξεις ευρύτερου πολιτικού ενδιαφέροντος με σαφές πρόγραμμα, που δίνουν έτσι στον πολίτη τη δυνατότητα να παρέμβει στο εκλογικό σύστημα.

«Το γεγονός ότι αφαιρείται το μπόνους από το πρώτο κόμμα, δηλαδή οι χαμένες έδρες των υπόλοιπων κομμάτων είναι θετικό» σημείωσε και πρόσθεσε: «Θύμωσε ο ένας γιατί δεν το κάναμε χθες ή δεν το κάναμε αύριο; το κάνουμε τώρα. Έπρεπε να το κάνουμε μακριά από εκλογική περίοδο».

Για την ψήφο στα 17 έτη, υπογράμμισε ότι σε αρκετές χώρες υπάρχει δυνατότητα ψήφου και στα 16, και ότι «η νέα γενιά έχει όλο το μέλλον μπροστά της και πρέπει να εκπαιδεύεται από το πολιτικό σύστημα και να εκπαιδεύει το πολιτικό σύστημα», για να συμπληρώσει πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει συστήσει ψήφο στα 16 έτη.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact