ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βόμβα για τρίτο πακέτο βοήθειας 30-40 δισ. ευρώ

Και τρίτο πακέτο βοήθειας θα χρειαστεί η Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών Μαρσέλ Φράτσερ, ο οποίος μάλιστα προσδιορίζει το ύψος του στα 30 με 40 δισ. ευρώ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg ο Φράτσερ πέταξε την είδηση βόμβα, επικαλούμενος μελέτες του Ινστιτούτου. Σύμφωνα με αυτό,  η τελευταία δόση του δεύτερου προγράμματος δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας που θα χρειαστεί οικονομική στήριξη ύψους 30 με 40 δισ. ευρώ, για τα επόμενα τρία χρόνια.

Το νέο πρόγραμμα, θα συνοδεύεται απαραιτήτως με νέες μεταρρυθμίσεις και μέτρα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Φράτσερ, μιλώντας στο Bloomberg.

«Για την κυβέρνηση της Ελλάδας στην παρούσα φάση είναι η χρηματοδότησή της. Οι πιέσεις από τους Θεσμούς έπαισαν τόπο» σημειώνει χαρακτηριστικά, ενώ υπογραμμίζει ότι ακόμη και αυτή η χρηματοδότηση δεν θα λύσει τα προβλήματά της. Το πιο επείγον είναι τι θα γίνει το καλοκαίρι. Είναι φανερό πως θα ξεκινήσει μια συζήτηση για ένα νέο πακέτο που θα έχει χρονική διάρκεια τρία χρόνια και θα είναι ύψους 30-40 δισεκατομμύρια ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, ο κ. Φράτσερ τόνισε ότι η Ελλάδα σύντομα θα μποέρεσει να έχει μία συμφωνία  μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact