ΕΛΛΑΔΑ

«Βουτιά» των αφίξεων εξωτερικού στη Χίο -Στο 76% η μείωση σε σχέση με πέρυσι

Αμείωτη συνεχίστηκε και το Μάιο, τον καλύτερο μήνα του καλοκαιριού, η μείωση της τουριστικής κίνησης εξωτερικού προς τη Χίο. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αεροδρομίου του νησιού η μείωση στις αφίξεις επιβατών εξωτερικού ήταν της τάξης του 76,32%. Συγκεκριμένα έφτασαν 431 επιβάτες, έναντι 1820 πέρυσι. Μειωμένη ήταν και η κίνηση αεροσκαφών πτήσεων τσάρτερ από το εξωτερικό στη Χίο. Όλο τον Αύγουστο υπήρξαν μόλις 20 πτήσεις έναντι 52 πέρυσι. Μείωση της τάξης του 61,54%.
 
Και μείωση αφίξεων Τούρκων
 
Μετά τη μείωση αφίξεων Τούρκων τουριστών στη Λέσβο κατά 42% σε σχέση με πέρυσι στη διάρκεια του περασμένου Αυγούστου που ανακοινώθηκε πριν τρεις μέρες, «κατρακύλα» διαπιστώθηκε και στις αφίξεις Τούρκων επισκεπτών στη Χίο τον μήνα Αύγουστο. Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο έφτασαν στη Χίο μέσω Τσεσμέ 11.446 Τούρκοι επισκέπτες, ενώ τον Αύγουστο του 2015 είχαν φτάσει 16.520. Απώλεια δηλαδή 5.074 επισκεπτών ή 30,71%. Η μείωση των Τούρκων επισκεπτών στη Χίο σε επίπεδο οκταμήνου, Ιανουαρίου- Αυγούστου 2016 ανέρχεται σε ποσοστό περίπου 17%. Συγκεκριμένα το πρώτο οκτάμηνο του 2016 στη Χίο πέρασαν 58.539 ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016 πέρασαν 48.620 δηλαδή 9.919 λιγότεροι,
 
Αύξηση στην Σάμο

 
Σε αντίθεση με τη Χίο και τη Λέσβο και με βάση τα επίσημα στοιχεία, οι Τούρκοι τουρίστες που επισκέφτηκαν τη Σάμο, τον Αύγουστο μέσω των τριών πυλών εισόδου, της Σάμου, του Πυθαγορείου και του Καρλοβάσου, ήταν κατά 46% αυξημένοι σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.Συνολικά επισκέφτηκαν την Σάμο 7.809 άτομα έναντι 5.338 του 2015 (αύξηση 2.471 Τούρκων τουριστών.Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Νίκο Κατρακάζο «η εντυπωσιακή αύξηση των Τούρκων επισκεπτών στο νησί, παρά τα προβλήματα της γείτονος χώρας οφείλεται στο Σαμιώτη επαγγελματία, στο Σαμιώτη κάτοικο γενικότερα. Η επιτυχής λειτουργία της πύλης εισόδου Καρλοβάσου, αλλά και  η συντονισμένη και στοχευμένη  προσπάθεια φορέων και τοπικής αυτοδιοίκησης, που έγινε πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, παρά την τόσο δύσκολη σημερινή συγκυρία, έδωσαν καρπούς».
 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact