ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βραχυπρόθεσμη η λύση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο

Βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα έχουν οι τροποποιήσεις του νόμου καταναλωτικών δανείων που ενέκρινε η κροατική Βουλή και προβλέπουν μέτρα για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κροατίας (HNB), Μπόρις Βούισιτς, σχολιάζοντας την έγκριση των τροποποιήσεων από το Κοινοβούλιο.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το μέτρο αυτό (το πάγωμα της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου με το κούνα, στα 6,39 κούνα για ένα έτος) θα βοηθήσει επίσης στην αντιμετώπιση μιας πιθανής αύξησης του αριθμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Πρόσθεσε δε, ότι, η HNB ήταν σε διαρκή επαφή με την κυβέρνηση στην προσπάθεια να βρεθεί μια μόνιμη λύση.

Ο Βούισιτς υπογράμμισε ότι η μετατροπή των στεγαστικών δανείων που είναι συνδεδεμένα με ξένα νομίσματα σε δάνεια συνδεδεμένα με το εθνικό νόμισμα, θα μειώσει τα διεθνή αποθεματικά της Κροατίας κατά περισσότερο από 70%.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact