ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανός υπουργός δεν αποκλείει νέο δημοψήφισμα -Από τον νέο πρωθυπουργό

Η Βρετανία θα μπορούσε να διεξαγάγει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση εάν μπορέσει να φτάσει σε συμφωνία με την ΕΕ ώστε να επιτραπεί ο πλήρης έλεγχος των συνόρων της, είπε ο υπουργός Υγείας Τζέρεμι Χαντ σε επιστολή του που δημοσιεύτηκε στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph χθες.

Ο Χαντ είπε ότι θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στο άτομο που θα αναλάβει την πρωθυπουργία μετά τον Ντέιβιντ Κάμερον να διαπραγματευτεί με τις Βρυξέλλες προτού παραδόσει επίσημα η Βρετανία το αίτημά της για την έξοδο σε δύο χρόνια από την ΕΕ, ώστε να μπορέσει να θέσει οποιαδήποτε συμφωνία για τους μετανάστες ενώπιον του λαού της Βρετανίας.
 
«Άρα, προτού κινήσουμε τη διαδικασία, χρειάζεται να διαπραγματευτούμε μια συμφωνία και να την παρουσιάσουμε στον βρετανικό λαό, είτε μέσω δημοψηφίσματος είτε μέσω του μανιφέστου των Συντηρητικών σε νέες βουλευτικές εκλογές», είπε ο Χαντ.
 
Σύμφωνα με τον πολιτικό συντάκτη του περιοδικού Spectator χθες, ο Χαντ είναι «πολύ πιθανόν» να θέσει υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία. Στο tweet του, ο συντάκτης δεν αποκάλυψε τις πηγές του.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact