ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανός ΥΠΕΞ: «Οχι» στην πρόταση Ασαντ για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας

Η πρόταση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ για σχηματισμό ενός κυβερνητικού συνασπισμού, που θα περιλαμβάνει πρόσωπα από την αντιπολίτευση, ανεξάρτητους και προσκείμενους στο συριακό καθεστώς, δεν θα επιλύσει τη συριακή κρίση, δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ.

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ αντιδρούσε στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Άσαντ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, κατά την οποία ο Σύρος πρόεδρος τόνισε πως οι ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Αυτή η κυβέρνηση θα συντάξει νέο Σύνταγμα και θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές, υποστήριξε.

Κατά την άποψη του Σύρου προέδρου «είναι λογικό να αντιπροσωπεύονται (σ.σ. στην κυβέρνηση) οι ανεξάρτητες δυνάμεις, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης και εκείνες που είναι πιστές στην κυβέρνηση».

«Με τις προτάσεις του για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας ο Μπασάρ αλ Άσαντ εννοεί να τοποθετήσει ένα ή δύο επιλεγμένα μέλη της αντιπολίτευσης, φιλικά προσκείμενα στο καθεστώς, σε κυβερνητικές θέσεις ήσσονος ευθύνης» επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου ο Χάμοντ στην Βηρυτό. «Αυτό δεν αρκεί», πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, θα πρέπει να υπάρξει «αλλαγή κατεύθυνσης» στη Συρία.

«Θα πρέπει να σχηματιστεί μια κυβέρνηση που θα εκπροσωπεί όλους τους πολίτες, όλες τις κοινότητες, όλες τις θρησκείες της Συρίας, θα πρέπει να σχηματιστεί μια κυβέρνηση της οποίας – τουλάχιστον όχι στο μέλλον – δεν θα ηγείται ο Μπασάρ αλ Άσαντ», τόνισε.

Χθες, ο Λευκός Οίκος απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας στη Συρία, στην οποία θα συμμετέχει ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Ο επόμενος γύρος των συνομιλιών μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης αναμένεται να ξεκινήσει στη Γενεύη στις 11 Απριλίου.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact