ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκε πίνακας του Πικάσο ανεκτίμητης αξίας που είχε κλαπεί το 2001!

Πίνακας του Πάμπλο Πικάσο, ανεκτίμητης αξίας, που εκλάπη το 2001 από το Κέντρο Ζορζ Πομπιντού στο Παρίσι, εντοπίστηκε στις ΗΠΑ, όπου είχε σταλεί ως ένα φθηνό δώρο Χριστουγέννων!

Ο πίνακας φιλοτεχνήθηκε το 1911 και η αξία του εκτιμάται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τη Γενική Εισαγγελέα Λορέτα Λίντς στο Μπρούκλιν, η αξία του πίνακα μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Ο μικρός καμβάς από λάδι που έχει αναλογίες 33 εκατοστά επί 46 εκατοστά και τιτλοφορείται «La Coiffeuse», δηλαδή αναφέρθηκε ως κλεμμένος το 2001, αφού το προσωπικό του Κέντρου Ζορζ Πομπιντού διαπίστωσε ότι είχε εξαφανιστεί από το χώρο όπου φυλασσόταν.

Όπως προέκυψε, έφτασε στις ΗΠΑ από το Βέλγιο στις 17 Δεκεμβρίου και οι Αρχές είχαν κρίνει, λόγω της κάρτας που τον συνόδευε (με την ευχή Καλά Χριστούγεννα), και παραλήπτη ένα πρόσωπο με το όνομα «Ρόμπερτ», ότι ήταν ένα δώρο χωρίς ιδιαίτερα μεγάλη αξία.

Ο πίνακας κατασχέθηκε από τις αμερικανικές τελωνειακές αρχές. Καθώς είναι μέρος της συλλογής του Εθνικού Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης στο Παρίσι αναμένεται να επιστραφεί στις γαλλικές αρχές.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact