ΚΟΣΜΟΣ

Βροχή πεφταστεριών θα φωτίσει απόψε τον ουρανό: Το πέρασμα των Ωριωνίδων [εικόνες]

Ενα εντυπωσιακό αστρονομικό θέαμα φωτίζει τον ουρανό αυτή την εβδομάδα και θα κορυφωθεί το βράδυ της Τετάρτης μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Πρόκειται για βροχή πεφταστεριών, συγκεκριμένα των Ωριωνιδών, που είναι τα απομεινάρια του κομήτη Χάλεϊ, ο οποίος παρατηρήθηκε για τελευταία φορά το 1986 και πιθανότατα δεν θα ξαναγυρίσει μέχρι το 2061.

Αλλά κάθε χρόνο στα μέσα προς τα τέλη Οκτωβρίου, η Γη περνά μέσα από σκονισμένα υπολείμματα του κομήτη, και ο ουρανός πριν από την αυγή θα φωτιστεί από εκπληκτικούς διάττοντες αστέρες.

Ετσι όποιος βρεθεί μακριά από τη φωτορύπανση της πόλης, θα έχουν την ευκαιρία να δει αυτό το εκπληκτικό θέαμα.

Η φετινή βροχή Ωριωνιδών, θα είναι ιδιαίτερα πλούσια, προσφέροντας κάπου 10 με 20 μετέωρα την ώρα στο αποκορύφωμά της. Η καλύτερη στιγμή για να τη δείτε είναι το ξημέρωμα της Πέμπτης, γύρω στις 1:30 π.μ. τοπική ώρα, αν και μπορείτε να εντοπίσετε κάποια μετέωρα και από το βράδυ της Τετάρτης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact