ΚΟΣΜΟΣ

#WeLoveErdogan: Η εκστρατεία των οπαδών του Τούρκου Προέδρου στο Twitter [εικόνες]

Οι οπαδοί του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δημιούργησαν στο Twitter ένα χάσταγκ, #WeLoveErdogan, για να υποστηρίξουν τον αμφιλεγόμενο ήρωά τους ο οποίος επισκέπτεται αυτές τις ημέρες τις Ηνωμένες Πολιτείες και αντιμετωπίζει όλο και περισσότερες επικρίσεις για τις επιθέσεις που εξαπολύει στην ελευθερία της έκφρασης στη χώρα του.

Αυτό το χάσταγκ στα αγγλικά, που αναμεταδόθηκε κυρίως από πολλούς υπουργούς και μέλη του κυβερνώντος κόμματος, έγινε χθες βράδυ από τα πιο δημοφιλή στο Twitter.

“Ο πρόεδρός μας Κύριος @RT_Erdogan έγινε δεκτός με μεγάλο ενθουσιασμό από αμερικανούς πολίτες και από τους συμπατριώτες μας”, τουίταρε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος συνοδεύει τον πρόεδρο στην Ουάσινγκτον. “#WeLoveErdogan”, πρόσθεσε.

Άλλοι ανάρτησαν φωτογραφίες: ο Ερντογάν να αγκαλιάζει παιδιά, να παίζει ποδόσφαιρο ή, ακόμη, να φεύγει από το Φόρουμ του Νταβός έπειτα από μία αντιπαράθεση με τον ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες το 2009. “Είναι γι΄ αυτό που #WeLoveErdogan (Αγαπάμε τον Ερντογάν)”, σχολιάζει ένας βουλευτής του κυβερνώντος AKP.

Όμως αυτή η εκστρατεία έδωσε γρήγορα τη θέση της στην πολεμική, με τους οπαδούς του Ερντογάν να κατηγορούν στη συνέχεια το Twitter για λογοκρισία, όταν η φράση αυτή εξαφανίστηκε από τον κατάλογο των πιο δημοφιλών.

Οργισμένος, ο δήμαρχος της Άγκυρας Μελίχ Γκιοκτσέκ ανάρτησε μέχρι και σαράντα οργισμένα τουίτ στον λογαριασμό του στα αγγλικά καθώς και στον λογαριασμό του στα τουρκικά, λέγοντας πως το Twitter την απέσυρε σκόπιμα.

“Αυτή η φράση #WeLoveErdogan ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών στον κόσμο… Όμως στη συνέχεια λογοκρίθηκε με απίστευτο τρόπο”, διαμαρτύρεται, κατηγορώντας μέχρι και τους οπαδούς του ορκισμένου εχθρού του προέδρου Ερντογάν, του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ότι βρίσκονται πίσω από τη λογοκρισία αυτή.

Άλλοι χρήστες του διαδικτύου άφησαν να εννοηθεί πως το Twitter μπόρεσε να αποσύρει αυτή τη φράση από τον κατάλογο επειδή πολλά τουίτ δημιουργήθηκαν τεχνητά ή απλώς λόγω του πολύπλοκου αλγορίθμου που προσδιορίζει τις πιο δημοφιλείς από αυτές.

Αυτή η εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πραγματοποιείται σε μια βεβαρημένη περίοδο για τον πρόεδρο Ερντογάν, από τον οποίο ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μοιάζει να θέλει να κρατήσει αποστάσεις, άφησαν να εννοηθεί κάποιοι σχολιαστές.

Την ίδια ώρα οι κατηγορίες για αυταρχική παρέκκλιση του Τούρκου προέδρου πληθαίνουν στο εξωτερικό. Η δίκη δύο δημοσιογράφων της αντιπολίτευσης που κατηγορούνται για κατασκοπεία, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, αναζωπύρωσε τις επικρίσεις.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact