ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Αυτό ήταν το μήνυμα του Ομπάμα για την Ελλάδα

Τι συζήτησε με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Αμερικής ο υφυπουργός

Τα όσα συζήτησε με τον Μπάρακ Ομπάμα και τον Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ, αποκάλυψε ο υφυπουργός Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε ο κ. Χαρίτσης, τα μηνύματα που έλαβε από την αμερικανική κυβέρνηση ήταν θετικά, καθώς «Ομπάμα και Τζο Μπάιντεν εξήραν τις προσπάθειες της Ελλάδας στο προσφυγικό».

«Μετά τη σύντομη συνομιλία με τον Ομπάμα, ο οποίος έστειλε το μήνυμα “συνεχίστε την καλή δουλεία”, είχαμε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Μπάιντεν κατά την οποία τέθηκε το ζήτημα του προσφυγικού».

Στη συνάντηση, η αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε πως είναι στο πλευρό μας και «θα δει πώς μπορεί να συμβάλει», είπε ο κ. Χαρίτσης και συνέχισε:

«Στη συνάντηση με τον Μπάιντεν το κυρίαρχο ζήτημα ήταν η πορεία υλοποίησης του προγράμματος. Εκεί παρουσιάσαμε τη δουλειά που έχει γίνει τους προηγούμενους μήνες. Επισημάνθηκε ότι το πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές και είναι σημαντικό να προχωρήσουμε στο κλείσιμο της αξιολόγησης».

Όσο για το μήνυμα του Ομπάμα ήταν πως «πρέπει να περάσουμε γρήγορα στην ανάπτυξη».

Τέλος, «ο αντιπρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να παρέμβει ώστε όλοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης», κατέληξε ο Αλέξης Χαρίτσης.


Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact