ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Χάθηκε πολύτιμος χρόνος»

Κριτική σε ήπιους τόνους ασκεί στην κυβέρνηση, με ανακοίνωσή του, το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, για τη συμφωνία τετράμηνης παράτασης του τρέχοντος προγράμματος και τα πρώτα δείγματα εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΚΙΝΗΜΑ δεν βιάστηκε να μιλήσει, κάτι που κάνει τώρα, που, όπως αναφέρει, «η σκόνη από τις πρώτες εντυπώσεις -επαναστατικές και αντιπολιτευτικές, κάθισε». Επίσης, δεν χρησιμοποιεί τους όρους «μνημόνιο» και «τρόικα».

Καταλογίζει στην «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» ότι έχασε πολύτιμο χρόνο ενώ είχε περιορισμένο χρόνο, για τον οποίο επιρρίπτει την ευθύνη στην κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία, όπως σημειώνει, συμπεριφέρθηκε «ανεύθυνα».

Η κυβέρνηση, σημειώνει, κατάφερε να έρθει σε επαφή με την πραγματικότητα, «αφού πρώτα έθεσε τη χώρα σε κατάσταση απελπιστικής μοναξιάς». Προσθέτει ότι ήρθε σε επαφή με τα πραγματικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή ήρθε σε επαφή «με όσα συστηματικά και συνειδητά απέφευγε να αντιμετωπίσει, από την πρώτη ημέρα που ξέσπασε η κρίση».

Σχετικά με την απόφαση του Eurogroup αναφέρει ότι είναι «προσωρινή» και «υπό προϋποθέσεις», η οποία, πάντως, «έδωσε το φιλί ζωής στην Ελλάδα» και «απέκλεισε επί του παρόντος το ενδεχόμενο να στερηθεί της παρουσίας του μοναδικού παράγοντα δανεισμού της Ελλάδας».

Κύριος στόχος της απόφασης, σύμφωνα με το ΚΙΝΗΜΑ, ήταν η «προστασία του τραπεζικού συστήματος της χώρας, για όσο διάστημα η κυβέρνηση θα συζητά με τους εταίρους την – δυστυχώς – άδηλη επί του παρόντος μελλοντική τους σχέση».

Επισημαίνει ότι η απόφαση δεν προβλέπει χρηματοδότηση και ότι τα χρήματα του ΤΧΣ έχουν επιστρέψει στους εταίρους, «προφανώς για να επισημανθεί η απουσία εμπιστοσύνης, ένεκα των χειρισμών αλλά και των εύκολων λόγων της κυβέρνησης».

Δηλαδή, όπως εξηγείται, «με την αβεβαιότητα, ως προς τη χρηματοδότηση των αναγκών της χώρας, να έχει φτάσει στο μη περαιτέρω».

Στην ανακοίνωση, σχετικά με τον κύριο στόχο της προστασίας του τραπεζικού συστήματος, υπενθυμίζεται η στάση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που «ποιούσαν την νήσσαν» το 2011, όπως αναφέρει, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υποστήριζε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές μετοχές μετά ψήφου.

Την ίδια στιγμή, προστίθεται, «έγινε φανερό ότι, η ελληνική κυβέρνηση προσχώρησε στην αυτονόητη παραδοχή, ότι αποδέχεται την ανάγκη να διασφαλίσει υπό προϋποθέσεις, τις οποίες μάλιστα, θα συζητά με τους εταίρους – δανειστές, πόρους, για να καλύψει τα χρηματοδοτικά κενά, για όσο διάστημα η Ελλάδα δεν μπορεί να προσφύγει στις αγορές».

Αναφορά γίνεται και στις πρώτες κινήσεις εσωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης και τονίζεται ότι «η κατάργηση όσων προοδευτικών μεταρρυθμίσεων έγιναν το 2009-11, για την εξυπηρέτηση προεκλογικών εξαγγελιών και η στροφή σε πολιτικές προνομίων σε όσους διασφαλίζουν προνομιακές σχέσεις με την εκάστοτε κυβέρνηση, σε βάρος των άλλων πολιτών, δεν μπορούν να δικαιολογηθούν».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact