ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Αντιμνημονιακό, αριστερό, λεβέντικο και ηρωικό το… νέο μνημόνιο

«ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ απέτυχαν δραματικά στο εξάμηνο της διακυβέρνησής τους»

Να καταστήσει η κυβέρνηση «κτήμα της» το τρίτο Μνημόνιο, αναζητώντας ξένες επενδύσεις και λύσεις στο πλαίσιο της παρούσας Βουλής, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, παρατηρώντας πως «η Ελλάδα έχει φτάσει μέχρι εδώ, γιατί έχει πληρώσει το λαϊκισμό αλλά και την αβάσταχτη ελαφρότητα της κυβέρνησης».

Συγκρίνοντας τη νέα συμφωνία με παλαιότερες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Χατζηδάκης παρατήρησε ειρωνικά πως «προφανώς, έχουμε να κάνουμε με ένα αντιμνημονιακό, αριστερό, λεβέντικο και ηρωικό μνημόνιο και αυτό με κάνει να παρηγοριέμαι».

Στην ουσία, τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ απέτυχαν δραματικά στο εξάμηνο της διακυβέρνησής τους, επιβαρύνοντας την ελληνική οικονομία με τουλάχιστον 45 δισ. (επιστροφή των 11 δισ. του ΤΧΣ, 9 δισ. αφιερωμένα φέτος στο «πηγάδι της ύφεσης», 25 δισ. επιπλέον δανεικά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών), στα οποία προστίθεται και μια σειρά από φόρους – 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, 20-26% στους αγρότες 20 και 26%. Όσο για τον ισχυρισμό του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ότι η νέα δανειακή σύμβαση δεν θα διέπεται από το αγγλικό δίκαιο αλλά από το ευρωπαϊκό, τόνισε πως αυτό γίνεται με τίμημα τις κατασχέσεις στο ΕΣΠΑ σε περίπτωση αποτυχίας, ενώ και η συμφωνία με το ΔΝΤ θα βασίζεται και πάλι στο αγγλικό δίκαιο.

«Έως τον Οκτώβριο του 2015, οι αρχές θα αποφασίσουν αν θα επαναφέρουν το τέλος των 5 ευρώ, ή αν θα λάβουν ισοδύναμα μέτρα» ανέγνωσε από το σχέδιο νόμου ο κ. Χατζηδάκης. «Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact