ΕΛΛΑΔΑ

Ξενοδοχοϋπάλληλοι Ρόδου: Τα αφεντικά μας παρακολουθούν με κάμερες!


Aπολύσεις μέσω κάμερας καταγγέλλουν οι υπάλληλοι και προχωρούν σε απεργίες στην αιχμή της τουριστικής περιόδου

Ασυδοσία εργοδοτών καταγγέλλουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στη Ρόδο και απεργούν στην αιχμή της σεζόν. Με κάμερες παρακολουθούν ξενοδόχοι τους εργαζόμενους και στη συνέχεια τους απολύουν αν κρίνουν ότι η απόδοσή τους στην εργασία δεν είναι ικανοποιητική.

Τις μεθόδους του «μεγάλου αδελφού» χρησιμοποιεί ακόμα και το προεδρείο της ένωσης ξενοδόχων του νησιού που θα έπρεπε να πρωτοστατεί στην τήρηση των νόμων.

Οι κάμερες, όπως καταγγέλλει το “Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου” δεν στοχεύουν κρίσιμους χώρους ασφαλείας των ξενοδοχείων (ταμεία, είσοδος κλπ.), αλλά τους χώρους εργασίας, όπως τις κουζίνες και τα εστιατόρια, παρακολουθώντας την επίδοση των εργαζομένων.

Επιπλέον, οι μεγάλες τουριστικές μονάδες που λειτουργούν στη Ρόδο, με ελάχιστες εξαιρέσεις, την ώρα που το νησί βουλιάζει από τον τουρισμό, οφείλουν μισθούς από την αρχή της τουριστικής σεζόν.

Όπως καταγγέλλει το σωματείο, οι 12000 από τους 17.000 εργαζόμενους στον τουρισμό έχουν να πληρωθούν 1-3 μήνες, αρκετές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις δεν εφαρμόζουν την Τοπική Κλαδική Σύμβαση ενώ σε πολλούς οφείλουν μισθούς και από πέρυσι.

Το σωματείο εξήγγελλε απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 08/08/2014 στο ζενίθ της τουριστικής κίνησης ζητώντας να σταματήσει η ασύδοτη δράση των εργοδοτών.

Οι έλεγχοι του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ στους τουριστικούς προορισμούς σε πανελλαδική εμβέλεια έδειξαν ότι στην κορυφαία θέση της εργασιακής ζούγκλας βρίσκεται η Μύκονος και η Σαντορίνη ενώ κατά πόδας ακολουθούν η Εύβοια, η Αχαΐα, η Ήπειρος και η Θεσσαλονίκη.

Από κοντά και ο τουριστικός προορισμός της Ιεράπετρας όπου κανένας Ξενοδόχος δεν εφαρμόζει πλέον την τοπική κλαδική Λασιθίου είτε την Εθνική κλαδική σύμβαση, την ώρα που η Νότια Ελλάδα βουλιάζει από τον τουρισμό.
Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact