ΕΛΛΑΔΑ

Ξεσηκώθηκαν οι πρόσφυγες σε Λέσβο και Χίο -Θέλουν να έρθουν στην Αθήνα για να πάνε στην Ευρώπη

Συγκεντρώσεις και πορείες μεταναστών και προσφύγων πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη στη Μυτιλήνη και στη Χίο με κύριο αίτημα, τη μεταφορά τους στην Αθήνα και στη συνέχεια το πέρασμά τους στην Ευρώπη. 

Συγκεκριμένα, στη Μυτιλήνη, οι πρόσφυγες και μετανάστες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαπφούς με πλακάτ, φωνάζοντας ρυθμικά «freedom – freedom». Στη συνέχεια κινήθηκαν στον παραλιακό κεντρικό δρόμο ενώ παρέμειναν στο κέντρο της πόλης περισσότερο από μία ώρα. Η πορεία έληξε χωρίς να σημειωθούν προβλήματα, ενώ διακριτική ήταν η παρουσία Λιμενικών και Αστυνομικών.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν επίσης, πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Χίο, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται εκεί από τον περασμένο Μάρτιο. Συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, ζητώντας να σταματήσει ο εγκλωβισμός τους και να τους επιτραπεί να αναχωρήσουν.

«Διαμαρτυρόμαστε για τα κλειστά σύνορα και τον εγκλωβισμό μας στα νησιά και στην Ελλάδα γενικότερα, που μας εμποδίζουν να ενωθούμε με τις οικογένειές μας στην Ευρώπη και να ξεκινήσουμε εκεί τη ζωή μας», σημείωσε μιλώντας στο σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ένας από τους Σύρους διαμαρτυρόμενους πρόσφυγες, ο Γουασίμ.

 
 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact