ΚΟΣΜΟΣ

Χιλή: Η Πολεμική Αεροπορία επιβεβαίωσε τη συντριβή του C-130 με 38 επιβαίνοντες

Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης

Η Πολεμική Αεροπορία της Χιλής ανακοίνωσε την συντριβή του μεταγωγικό αεροπλάνο C-130 με 38 επιβαίνοντες, του οποίου η τύχη αγνοείτο για περισσότερο από 12 ώρες σε μια απομακρυσμένη περιοχή ανάμεσα στη Νότια Αμερική και την Ανταρκτική.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, αυτή τη στιγμή ομάδα διάσωσης διεξάγει έρευνες στην περιοχή της συντριβής για επιζώντες.

Το αεροπλάνο Hercules C130 απογειώθηκε χθες, Δευτέρα, στις 4:55 μ.μ. (τοπική ώρα, 21:55 ώρα Ελλάδας) από τη νότια πόλη Πούντα Αρένας στη χιλιανή Παταγονία και κατευθυνόταν σε μια βάση στην Ανταρκτική, όμως χάθηκε η επαφή μαζί του λίγο μετά τις 6:00 μ.μ..

Η Πολεμική Αεροπορία ανέφερε στην ανακοίνωση πως δεν έχει ακόμη εντοπίσει το μεταγωγικό αεροπλάνο ούτε έχει διαπιστώσει αν υπάρχουν επιζώντες, όμως πρόσθεσε πως έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως αυτό συνετρίβη, δεδομένου ότι αγνοείται η τύχη του εδώ και πολλές ώρες.

Το αεροπλάνο μετέφερε 17 μέλη του πληρώματος και 21 επιβάτες, ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία, προσθέτοντας πως η ομάδα διάσωσης ερευνά την περιοχή «στην οποία χάθηκε η επικοινωνία με το αεροπλάνο, με στόχο να διασώσει ενδεχόμενους επιζώντες».

Η συντριβή του αεροπλάνου σημειώθηκε σε μια περίοδο δύσκολη για την Χιλή και τον πρόεδρό της, τον Σεμπαστιάν Πινιέρα, ο οποίος αντιμετωπίζει αυξημένη δυσαρέσκεια η οποία έχει πυροδοτήσει εδώ και δύο μήνες ταραχές στην πρωτεύουσα Σαντιάγο, αυξάνοντας την πίεση στην κυβέρνηση.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου πηγαίνουν στις οικογένειες των 38 μελών του πληρώματος και επιβατών του αεροπλάνου C-130 της FACh (Πολεμική Αεροπορία)», έγραψε σήμερα στο Twitter ο Πινιέρα.

Ο πρόεδρος πρόσθεσε πως θα ματαιώσει ένα προγραμματισμένο ταξίδι του στην Αργεντινή, όπου επρόκειτο να παρευρεθεί σήμερα στην τελετή ανάληψης καθηκόντων του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact