ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωρίς συμφωνία φεύγουν οι δανειστές

Χωρίς συμφωνία αναμένεται να αναχωρήσουν από την Αθήνα οι δανειστές, το βράδυ της Τρίτης, μετά το τελευταίο ραντεβού με τους υπουργούς της κυβέρνησης, που αρχίζει στις 15:00 στο ξενοδοχείο Χίλτον.

Εντωμεταξύ, χθες η διαπραγμάτευση ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρχει ακόμη συμφωνία για το ύψος των περικοπών στις συντάξεις.

Η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι υπήρξαν κάποιες συγκλίσεις, ωστόσο η συζήτηση με τους εκπροσώπους των δανειστών στο μεγαλύτερο μέρος της, αναλώθηκε σε αριθμούς. Κυβερνητικός αξιωματούχος έλεγε μετά το πέρας των συνομιλιών ότι διαπιστώνεται «μεγαλύτερη σύγκλιση» στα λεγόμενα αντίμετρα, επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι η πλευρά των δανειστών – και ειδικά το ΔΝΤ – δίνει βάρος στα αναπτυξιακά μέτρα, ενώ η ελληνική πλευρά προσπαθεί να ενισχύσει το κοινωνικό προφίλ αυτών των αντίμετρων.

Στο τραπέζι μπήκε και το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η διαφορά που χωρίζει πλέον τις δύο πλευρές είναι ελάχιστη.

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος έλεγε μετά τις συζητήσεις: «Υπήρξε πρόοδος δεν έχουμε συμφωνήσει στο ποσοστό των περικοπών στις συντάξεις, δεν υπάρχει καμία συζήτηση για εφαρμογή μέτρων για το 2018. δηλαδή για την πρόωρη περικοπή συντάξεων. Είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για το 2019 και το 2020».

Παράλληλα, τα νεότερα στοιχεία για το ΑΕΠ του 2016, που δημοσίευσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ, ήρθαν στη χειρότερη δυνατή συγκυρία, καθώς αποδυναμώνουν τις θέσεις της Ελληνικής κυβέρνησης.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact