ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοβελώνη: Συνεχίζουμε να είμαστε αντιμνημονιακοί

«Αδιέξοδη και ανούσια» μία κυβέρνηση ευρύτερου συνασπισμού

«Συνεχίζουμε να είμαστε αντιμνημονιακοί» σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Η κα Χρυσοβελώνη χαρακτήρισε «αδιέξοδο» και «ακούσιο» το σχηματισμό κυβέρνησης με «κόμματα που έχουν πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το σημείο στο οποίο έφτασε η χώρα».

«Συνεχίζουμε να είμαστε αντιμνημονιακοί. Ενδεχομένως να ακούγεται αντιφατικό αλλά μέσα στη συγκεκριμένη συμφωνία υπάρχουν και μέτρα τα οποία είναι θετικά. Στο χέρι της κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές είναι να κάνει γρήγορους βηματισμούς έτσι ώστε η χώρα το ταχύτερο δυνατό να μπορέσει να αναταχθεί» τόνισε και υπογράμμισε ότι «Δεν σας λέω ότι είναι το ίδιο εύκολο με την προηγούμενη φορά όμως διαπιστώνω ότι υπάρχει πολύς κόσμος που δεν έχει ενημερωθεί».

Αναφερόμενη στις δημοσκοπήσεις επικαλέστηκε το προηγούμενο των εκλογών του Ιουνίου του ’12 και του Ιανουαρίου του ’15. «Αρχικά οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται ότι έχουν χαμηλά ποσοστά, ότι είναι εκτός βουλής, μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές αρχίζουν τα πράγματα και βελτιώνονται και τελικά έχουμε είσοδο στη βουλή και τελευταία φορά συμμετοχή στην κυβέρνηση».

Η κα Χρυσοβελώνη εξέφρασε την πεποίθησή της ότι οι ΑΝΕΛ θα είναι στη Βουλή. Ο κόσμος αναγνωρίζει καταρχήν την συνέπεια και την υπευθυνότητα την οποία επέδειξε και ο πρόεδρος και η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ γιατί για εμάς ενδεχομένως θα ήταν πάρα πολύ εύκολο να καταψηφίσουμε στις τρεις ψηφοφορίες που έγιναν και να είμαστε οι μικροί ήρωες για κάποιο χρονικό διάστημα. Όμως από εκεί και πέρα δεν ξέρω ποιος θα πλήρωνε το μάρμαρο όταν θα λέγαμε όχι και θα βρισκόμασταν εκτός ευρωζώνης και εκτός Ε.Ε. Τέτοια εντολή και αυτό προσπαθούμε να εξηγήσουμε στον κόσμο δεν την είχαμε πάρει από τους Έλληνες πολίτες. Υπό την έννοια αυτή θεωρώ ότι η υπεύθυνη στάση των ΑΝΕΛ αλλά και οι όσες παρεμβάσεις έγιναν από την πλευρά των υπουργών μας , ότι όλα αυτά θα τα εκτιμήσει ο κόσμος και θα δώσει όχι απλά τη δυνατότητα εισόδου των ΑΝΕΛ στη βουλή αλλά και συμμετοχής στο κυβερνητικό σχήμα».

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης ευρύτερου συνασπισμού, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ τόνισε πως «αυτό που κλήθηκε να διαχειριστεί η παρούσα κυβέρνηση ήταν αποτέλεσμα λαθεμένων πολιτικών που ακολουθήθηκαν επί σειρά ετών. Επομένως θεωρώ ότι στην παρούσα φάση το να μετέχουν στην κυβέρνηση κόμματα που έχουν πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το σημείο στο οποίο έφτασε η χώρα είναι εντελώς αδιέξοδο και ανούσιο».

«Αν αυτή τη στιγμή δημιουργηθεί μια κυβέρνηση στην οποία μετέχουν περισσότερα κόμμα όπως πχ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι δυνατόν αυτοί που οδήγησαν τη χώρα εκεί και δημιούργησαν τα προβλήματα να κληθούν να διαχειριστούν το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας; Δεν μπορείς να χτίσεις ένα καινούριο οικοδόμημα βασιζόμενος σε φθαρμένα υλικά» πρόσθεσε.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact