ΕΛΛΑΔΑ

Χύθηκαν 700 λίτρα επικίνδυνου χημικού σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο

Διαρροή εύφλεκτου χημικού υλικού από δεξαμενή, σε εταιρεία αποθήκευσης και διανομής εμπορευμάτων διαπιστώθηκε στον Ασπρόπυργο.

Όπως έγινε γνωστό, η Επιθεώρηση Νοτίου Ελλάδας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κινητοποιήθηκε άμεσα και διενήργησε αυτοψία την Τετάρτη το πρωί, διαπιστώνοντας περιβαλλοντικές παραβάσεις.

Ειδικότερα, η πλαστική δεξαμενή χωρητικότητας 700 λίτρων, περιείχε φορμαλδεΰδη, όταν κατά τη μεταφορά της με ανυψωτικό περονοφόρο μηχάνημα (clark) έπεσε και έσπασε στο έδαφος, με αποτέλεσμα το εύφλεκτο υγρό χημικό να διαχυθεί.

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, η διευθύντρια Επιθεώρησης Νοτίου Ελλάδας Σόνια Ελευθεριάδου και ο τμηματάρχης Βασίλης Δαλαμάγκας, μετέβησαν στον Ασπρόπυργο για τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων.

Όπως διαπιστώθηκε, η εταιρεία δραστηριοποιούνταν δίχως προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας για επικίνδυνα υλικά, όπως η φορμαλδεΰδη και χωρίς απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ στις αποθήκες της βρέθηκαν 20 δεξαμενές με φορμαλδεΰδη, χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες συνθήκες ασφαλείας.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, έχουν διαταχθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της περαιτέρω μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact