ΚΟΣΜΟΣ

«Υπό αμφισβήτηση η κατάπαυση του πυρός στην Ανατολική Ουκρανία»

Υπό αμφισβήτηση θέτουν την κατάπαυση του πυρός που επιτεύχθηκε πριν από ένα μήνα οι εχθροπραξίες που μαίνονται στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών, εκτίμησε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Η Ρωσία πρέπει να ασκήσει επιρροή στους αυτονομιστές και να τερματίσει αυτές τις επιθέσεις αμέσως» είπε η εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζένιφερ Ψάκι κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Ξεκάθαρα, τα πρόσφατα γεγονότα έχουν θέσει υπό πίεση τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός» προσέθεσε η ίδια.

Η Ψάκι επιβεβαίωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι είχε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη διάρκειας 10 λεπτών νωρίτερα σήμερα με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ προκειμένου να «εκφράσει την ανησυχία του για την εντατικοποίηση της βίας στην ανατολική Ουκρανία».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact