ΚΟΣΜΟΣ

Υπό έλεγχο η φωτιά στα Κανάρια Νησιά στην Ισπανία

Η πυρκαγιά καίει για πάνω από μία εβδομάδα – Πάνω από 10.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Η φωτιά που μαινόταν την περασμένη εβδομάδα στο εσωτερικό του ισπανικού νησιού Γκραν Κανάρια και απειλούσε φυσικά καταφύγια, τέθηκε υπό έλεγχο, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης το βράδυ της Κυριακής 25 Αυγούστου.

«Η κυβέρνηση των Καναρίων ανακοίνωσε πως η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο (…) Οι χερσαίες δυνάμεις θα συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι την κατάσβεσή της», ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στον λογαριασμό τους στο Twitter.

Η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε στις 17 Αυγούστου, απείλησε πολλά φυσικά πάρκα πλούσια σε βιοποικιλότητα αυτού του τουριστικού νησιού που βρίσκεται στον Ατλαντικό, στα ανοικτά των ακτών του Μαρόκου, και υποχρέωσε τις αρχές να εκκενώσουν χωριά με συνολικό πληθυσμό 10.000 κατοίκους.

Οι κάτοικοι μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, όμως οι τουριστικές δραστηριότητες εξακολουθούν να απαγορεύονται, διευκρίνισαν οι αρχές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact