ΚΟΣΜΟΣ

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Πορτογαλία

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στις φλόγες

Η πυρκαγιά που μαινόταν εδώ και περισσότερες από 24 ώρες στην κεντρική Πορτογαλία και η οποία προκάλεσε χθες τον θάνατο ενός ανθρώπου τέθηκε υπό έλεγχο λίγο σήμερα, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο στη Σορτέλiα, στην περιοχή Γκουάρντα και στην κατάσβεσή της συμμετείχαν ακόμη σήμερα σχεδόν 400 άνδρες, 130 οχήματα, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Το θύμα, ένας 70χρονος άνδρας, βρέθηκε νεκρός χθες κοντά στο χωριό Σομπρέιρα. Σύμφωνα με την πορτογαλικό τύπο, ο άνδρας είχε προσπαθήσει να προστατεύσει ένα κοπάδι κατσίκια ή πρόβατα.

Σχεδόν το 80% της Πορτογαλίας πλήττεται από ισχυρή ξηρασία, κατάσταση που ευνοεί τις πυρκαγιές.

Από τις αρχές Αυγούστου έχουν ξεσπάσει 3.500 πυρκαγιές, στην κατάσβεση των οποίων έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 80.000 άνδρες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact