ΖΩΔΙΑ

Ζώδια και κάπνισμα! Πώς θα κόψουν αυτή την ανθυγιεινή συνήθεια;

Σκορπιός

Συνήθως έχετε την ανάγκη να αισθάνεστε ότι ελέγχετε όλες τις καταστάσεις. Αν δεν συμβαίνει αυτό, νιώθετε θλιμμένοι, απογοητευμένοι και πολύ εύκολα μπορείτε να ξανακυλήσετε σε παλιές κακές συνήθειες. Ελευθερώστε τις ανησυχίες σας με κάτι που βρίσκετε δύσκολο: να εκμυστηρευτείτε στους άλλους τις βαθύτερές σας ανάγκες. Θα εκπλαγείτε με το πόσο πιο εύκολο θα είναι για σας να κόψετε μια άσχημη συνήθεια.

Αν έχετε συνδέσει το κάπνισμα με το φαγητό, προσπαθήστε τη στιγμή εκείνη να ασχοληθείτε με κάτι άλλο εκτός από το τσιγάρο στο τέλος του δείπνου. Αν ο καφές σας γεννά την επιθυμία για τσιγάρο, πιείτε καλύτερα ένα αρωματικό τσάι και, τέλος αν το αλκοόλ είναι σύμμαχος στην κακή σας συνήθεια προτιμήστε ένα κλαμπ, όπου υπάρχουν (ακόμα) θέσεις μη καπνιστών.

Ισχυροποιήστε τη θέληση σας και κάντε δημιουργικές τις στιγμές εκείνες που θα καταφεύγατε με ευκολία σε ένα τσιγάρο. Βάλτε στη ζωή σας ένα πρόγραμμα με στόχους που να σας «γεμίζουν» με θετική ή αισιόδοξη σκέψη.
Τοξότης

Είστε άτομα της περιπέτειας! Η κοινωνική ζωή είναι για σας μια ανοιχτή καθημερινή πρόσκληση και δεν μπορείτε να πείτε εύκολα όχι στους άλλους. Έτσι πολύ εύκολα μπορείτε να ενδώσετε στην κακή συνήθεια του τσιγάρου με πρόφαση την κοινωνικότητα.

Συχνά σας πολιορκεί ο πειρασμός να τσιμπήσετε κάτι ή να παρασυρθείτε σε διατροφική ατασθαλία… και δεν μπορείτε να αντισταθείτε σε ένα γλυκό -προκειμένου να αντιμετωπίσετε τις κρίσεις από την έλλειψη του τσιγάρου: το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι με μεταλλικό νερό. Όταν λοιπόν θα σας πιάνουν αυτές οι «κρίσεις», πίνετε αρκετό νερό. Θα μειώσει την πείνα και τα συμπτώματα των κρίσεων…

Να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας πόσο βελτιωμένη είναι η γεύση σας τώρα που δεν καπνίζετε και πόσο πιο εύγευστο είναι το φαγητό. Το κάπνισμα έχει «αναισθητοποιήσει» κατά κάποιο τρόπο τις ικανότητες της γεύσης. Τώρα, όμως, ως μη καπνίζοντες μπορείτε να απολαύσετε όλα τα αγαπημένα σας πιάτα.
Αιγόκερως

Εσείς μπορείτε πολύ εύκολα να κόψετε το κάπνισμα, καθώς διαθέτετε θέληση και πολύ ισχυρές δυνάμεις για να καταφέρετε οποιονδήποτε στόχο σας. Συνήθως καταφεύγετε στο τσιγάρο, όταν θέλετε να εντυπωσιάσετε. Η εσωτερική, όμως, αυτοπεποίθηση θα αποκτηθεί από τη γνώση ότι μπορείτε να νικήσετε τις εξαρτήσεις και να έχετε ιδανική φόρμα και υγεία.Flash Animation

Το γρήγορο περπάτημα μπορεί να δράσει όπως ένα ηρεμιστικό και να μειώσει το άγχος. Όταν λοιπόν αισθάνεστε ότι η πίεση των προβλημάτων ή της εργασίας σας, σάς ωθεί να ανάψετε ένα τσιγάρο, κάντε έναν περίπατο. Η λαχτάρα σας για το τσιγάρο δε θα κρατήσει πάνω από 15 λεπτά, γι’ αυτό περπατήστε γύρω από ένα πάρκο και αρχίστε να μετράτε τα βήματα σας.

Κάθε εβδομάδα αποταμιεύστε τα χρήματα που θα ξοδεύατε για να αγοράσετε τσιγάρα και έπειτα από ένα διάστημα λίγων μηνών, κάντε δώρο στον εαυτό σας ένα ταξίδι για να τον ανταμείψετε για τη δοκιμασία που πέρασε και από την οποία τελικά βγήκε νικητής.
Υδροχόος

Συνήθως βρίσκεστε με πολύ κόσμο γύρω σας. Δεν είναι περίεργο που αυτές τις στιγμές στρεσάρεστε και καθώς η εργασία σας, σάς δημιουργεί μεγάλο άγχος, το τσιγάρο παραμένει το καταφύγιό σας. Είναι εύκολο για σας να μπερδέψετε τα σήματα που σας στέλνει το σώμα σας, αλλά γιατί να μη χρησιμοποιήσετε το ελεύθερο και ανεξάρτητο πνεύμα που διαθέτει ένας Υδροχόος και να πάτε κόντρα σε μια κακιά συνήθεια, που γνωρίζετε ότι σας βλάπτει;

Μισείτε να σας λένε τι να κάνετε. Για ποιο λόγο λοιπόν να επιτρέψετε στο σώμα σας να σας καταδυναστεύει σαν δικτάτορας, που θα σας λέει πώς να ξοδέψετε τα χρήματα και τον ελεύθερο χρόνο σας; θυμίστε στον εαυτό σας ότι πριν εθιστείτε στη νικοτίνη ήσασταν ένας ελεύθερος άνθρωπος.

Αν αισθανθείτε συμπτώματα όπως ταχυκαρδία ή επιθετικότητα -παρόλο που δεν είναι απαραίτητο, γιατί δε συμβαίνει σε όλους αυτό-, τότε προσπαθήστε να «ξεχαστείτε» ακούγοντας μουσική ή δείτε μια κωμωδία που αγαπάτε σε επανάληψη. Το θέμα είναι να μάθετε να χαλαρώνετε.

Ιχθύες

Είστε πολύ δημιουργικοί και αγαπητοί, αλλά και ιδιαίτερα ευαίσθητοι. Για το λόγο αυτό, τα αγαπημένα σας πρόσωπα μπορεί να μη σας κριτικάρουν όταν το παρακάνετε με τις κακές σας συνήθειες. Αναλάβετε τις ευθύνες απέναντι στον εαυτό σας, ψάξτε βαθιά μέσα σας για να αντλήσετε τη δύναμη που χρειάζεστε, ώστε να λυτρωθείτε από το κάπνισμα.

Ξεκινήστε μια δίαιτα με φρούτα όλη τη μέρα και να πίνετε μόνο μεταλλικό νερό -τουλάχιστον 2 λίτρα το εικοσιτετράωρο. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποτοξινωθείτε και θα μειώσει τη λαχτάρα για το τσιγάρο.

Δυναμώστε τη θέλησή σας. Πείτε «όχι» ακόμα και σε ένα μόνο τσιγάρο και μην το αναβάλετε για αύριο, που η «μέρα θα είναι καλύτερη». Το θέμα είναι να αισθανθείτε δυνατοί με τις αποφάσεις που παίρνετε για τον εαυτό σας. Θυμίστε του ότι υπάρχουν εκατομμύρια άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο, που έχουν κόψει το τσιγάρο. Αφού μπόρεσαν αυτοί να το κάνουν, γιατί να μην μπορέσετε και εσείς να μπείτε στο κλαμπ των νικητών;
Πηγή: astrologos.grΔείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact