ΚΟΣΜΟΣ

10 χριστουγεννιάτικοι προορισμοί στην Ευρώπη [εικόνες]

Τα Χριστούγεννα έρχονται κι αν μπορείς να ανταμείψεις τον εαυτό σου έστω και με ένα τετραήμερο κάπου στην Ευρώπη, ορίστε δέκα εναλλακτικές που θα σε κάνουν να τις θυμάσαι για τον υπόλοιπο χρόνο.

1) Λαπωνία, Φινλανδία


Καλωσορίσατε στην πατρίδα του Αη Βασίλη! Η γνωστή περιοχή στην βόρεια Φινλανδία είναι ο πιο χριστουγεννιάτικος προορισμός που μπορείτε να επισκεφθείτε στην Ευρώπη. Χιόνι, έλκηθρα και τάρανδοι, παραδοσιακά φαγητά και γλυκά και… πολλοί Αη Βασίληδες. Το Ροβανιεμι είναι η πόλη που θα μείνετε.

 

2) Σάλτσμπουργκ, Αυστρία


Το πιο τουριστικό μέρος της Αυστρίας μετά την Βιέννη, το Ζαλτσμπουργκ όπως προφέρεται σωστά, δεν είναι φημισμένο μόνο για τον Μότσαρτ και την κλασσική μουσική, αλλά είναι γνωστό και για τις εξαιρετικές χριστουγεννιάτικες διακοπές που προσφέρει στους επισκέπτες του. Τέχνη, Φαγητό, Πάρκα και ατελείωτο shopping.

 

3) Βαλέτα, Μάλτα


Ποιος είπε ότι για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα πρέπει να κατευθυνθούμε προς βορρά. Η πρωτεύουσα της γειτονικής μας Μάλτας που βλέπει τον αριθμό των επισκεπτών της να αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, προσφέρει ισάξιες χριστουγεννιάτικες διακοπές… απλά λίγο πιο ζεστές.

 

4) Μπαθ, Αγγλία


Η κλασσική πόλη της Αγγλίας με το φημισμένο πανεπιστήμιο της και την ξεχωριστή αρχιτεκτονική του, προσφέρει μια τέλεια εναλλακτική για όσους δεν θέλουν να καταλήξουν στο Λονδίνο. Η χριστουγεννιάτικη αγορά της μια από τις καλύτερες και δεκάδες αξιοθέατα για να περιηγηθείτε. 

 

5) Βαρκελώνη, Ισπανία


Η Βαρκελώνη είναι ένας κλασσικός προορισμός χειμώνα-καλοκαίρι. Ψώνια, φαγητό, διασκέδαση και πολλές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Η πρωτεύουσα της Καταλονίας είναι γνωστή για την ένταση και τον παλμό της ενώ η χριστουγεννιάτικη αγορά Φίρα Ντε Σάντα Λουθία είναι φημισμένη.

 

6) Δρέσδη, Γερμανία


Η ιστορική πόλη της Γερμανίας είναι πραγματικά παραμυθένια κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Σε μια χώρα που ξέρει να τιμά την χειμερινή αυτή γιορτή, η Δρέσδη ξεχωρίζει με τα κτίρια της, τα παραδοσιακά φρουτοκεκάκια της και τις ξύλινες χειροποίητες φιγούρες της. Γνωστή και ως «Φλωρεντία του Βορρά».

 

7) Ρέικιαβικ, Ισλανδία


Η πρωτεύουσα της Ισλανδίας μπορεί να αποτελεί τον πιο μακρινό προορισμό της λίστας αλλά σίγουρα θα σας αποζημιώσει με αυτά που προσφέρει. Ένα ξεχωριστό μέρος με απίστευτα χρώματα στα κτίρια αλλά και στον ορίζοντα χάρη στο Βόρειο Σέλας.

 

8) Στρασβούργο, Γαλλία


Η πατρίδα του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες του μια απίστευτη χριστουγεννιάτικη εμπειρία. Η τοποθεσία της την βοηθά καθώς απέχει λίγες μόνο ώρες από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες της Ευρώπης που μπορείτε να επισκεφθείτε έχοντας ως βάση το Στρασβούργο. Η χριστουγεννιάτικη αγορά του είναι πλούσια.

 

9) Μάαστριχ, Ολλανδία


Το χωριό στα σύνορα Βελγίου-Ολλανδίας που έδωσε το όνομα της στην Συνθήκη της ΕΕ είναι πραγματικά βγαλμένο από το παραμύθι. Πλακόστρωτα στολισμένα σοκάκια, παγοδρόμιο στην πλατεία, χριστουγεννιάτικη αγορά,με άπειρα καλούδια και υπέροχες βάφλες, το Μάαστριχ θα σας κάνει να ξεχάσετε όλα με όσα το είχατε συνδυάσει ως σήμερα.

 

10) Πράγα, Τσεχία


Μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης κάθε εποχή, η Πράγα μεταμορφώνεται τα Χριστούγεννα σε μια υπέροχη πόλη με όλα όσα θα θελε κάποιος να κάνει στις διακοπές του. Πολλές επιλογές για διασκέδαση, πολλά αξιοθέατα, καλό και φτηνό φαγητό και μια χριστουγεννιάτικη αγορά, από τις καλύτερες της Ευρώπης.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact