ΕΛΛΑΔΑ

38 μαχητικά αναχαίτισης σήκωσε η ΠΑ σήμερα στο Αιγαίο – Πλήρης αιφνιδιασμός των Τούρκων

Στέλνοντας ένα εντυπωσιακό μήνυμα ισχύος και ετοιμότητας, αλλά κυριότερα διαθεσιμότητας η Πολεμική Αεροπορία απογείωσε σήμερα 38 μαχητικά της από διάφορες βάσεις readiness (Σκύρος, Καστέλι, Λήμνος), αλλά και βάσεις 115ΠΜ, 114ΠΜ, 111ΠΜ με αποτέλεσμα οι Τούρκοι χειριστές να βρεθούν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και περικυκλωμένοι από τα ελληνικά μαχητικά, με τους πιλότους της ΠΑ “να βρίσκονται σε εξαιρετικά κέφια σήμερα”, όπως είπε χαρακτηριστικά πηγή του ΓΕΑ.

Υπήρξαν περιπτώσεις που ένα ή δύο τουρκικά μαχητικά (συνολικά η ΤΗΚ απογείωσε σήμερα 18 F-16 και 2 F-4E) βρήκαν απέναντί τους και γύρω τους ακόμα και τέσσερα ελληνικά, καθώς η ΠΑ σχεδίασε έτσι τις σημερινές αποστολές ώστε να εξασφαλίσει τοπική υπεροχή.

Οι Έλληνες χειριστές με απόλυτο επαγγελματισμό κέρδισαν σε όλες τις περιπτώσεις το τακτικό πλεονέκτημα, δηλαδή βρέθηκαν σε θέση όπου εάν δινόταν η εντολή θα μπορούσαν καταρρίψουν τα τουρκικά αεροσκάφη, πριν αυτά μπορέσουν να αντιδράσουν, και όλα δείχνουν πως αυτή τη φορά «δεν έδειξαν κανένα έλεος» στους Τούρκους.

Για αυτό ακριβώς το λόγο, οι Τούρκοι δεν επιχείρησαν να εμπλακούν με τα μαχητικά της ΠΑ παρά μόνο σε δύο περιπτώσεις, έχοντας συνηθίσει να απολαμβάνουν μιας σχετικής αριθμητικής υπεροχής.

Σήμερα όμως αιφνιδιάστηκαν πλήρως καθώς δεν περίμεναν μια τόσο δυναμική απάντηση από την ΠΑ, η οποία τους υπενθύμισε, ότι άλλες συνθήκες επικρατούν σε περίοδο «ειρήνης» και άλλες θα επικρατήσουν σε περίοδο σύρραξης.

Για την ιστορία τα τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν σήμερα 30 παραβιάσεις του ΕΕΧ, δύο από αυτές ήταν υπερπτήσεις πάνω από τη νήσο Ρω.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact