ΑΘΛΗΤΙΚΑ

4,5 εκατ. ευρώ για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Θεόδωρου Ζαγοράκη, πιλοτικές δράσεις στους τομείς του αθλητισμού και του πολιτισμού, συνολικής αξίας 4.500.000 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι τα πιλοτικά έργα και οι προπαρασκευαστικές δράσεις χρηματοδοτούνται απευθείας από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. με στόχο τη δοκιμή νέων πρωτοβουλιών, οι οποίες μπορούν να μετεξελιχθούν αργότερα σε επίσημες πολιτικές και προγράμματα της Ένωσης.

Εντός αυτού του πλαισίου, ο κ. Ζαγοράκης κατέθεσε σε συνεργασία με άλλους ευρωβουλευτές της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας το αίτημα για χρηματοδότηση δύο προπαρασκευαστικών δράσεων και ενός νέου πιλοτικού προγράμματος, το οποίο και εγκρίθηκε κατά την ψηφοφορία του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2020.

Τα έργα που εγκρίθηκαν αφορούν:

· Το πιλοτικό πρόγραμμα Αθλητισμός βάσης και καινοτόμες αθλητικές υποδομές

Το έργο αυτό έχει ως στόχο να εμπλέξει άτομα και οργανώσεις εκτός των παραδοσιακών αθλητικών θεσμών να προτείνουν καινοτόμες λύσεις ούτως ώστε να ικανοποιηθεί η αυξανόμενη ζήτηση και οι υψηλές απαιτήσεις για σύγχρονες και πολύ-λειτουργικές αθλητικές υποδομές. Νέα προγράμματα που θα προσφέρουν άθληση με καινοτόμους τρόπους, όπως επίσης και ευέλικτες αθλητικές υποδομές έτοιμες να φιλοξενήσουν διαφορετικά είδη σπορ σε μία μόνο τοποθεσία αποτελούν την βασική επιδίωξη αυτού του πειραματικού σχεδίου. Ο τελικός στόχος είναι να συμπεριληφθούν οι πετυχημένες καινοτομίες στο οικοσύστημα των υφιστάμενων αθλητικών σωματείων και υποδομών.

· Την προπαρασκευαστική δράση -Ανταλλαγές και κινητικότητα στον αθλητισμό

Ο γενικός στόχος της παρούσας ενέργειας είναι η παροχή της δυνατότητας στο προσωπικό των αθλητικών οργανώσεων (περιβάλλον των αθλητών) να βελτιώσει τις ικανότητες και τα προσόντα του κα& iota; να αποκτήσει νέες δεξιότητες μέσω της μαθησιακής κινητικότητας, με την παραμονή επί ένα χρονικό διάστημα στο εξωτερικό (εντός και εκτός της ΕΕ).

Η ενέργεια επιδιώκει να έχει αντίκτυπο σε δύο σημαντικούς τομείς:

o βελτίωση των γνώσεων και της τεχνογνωσίας του αθλητικού προσωπικού·

o ανάπτυξη διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της μαθησιακής κινητικότητας στον αθλητισμό.

· Την προπαρασκευαστική δράση – Oι Κινηματογράφοι ως Κέντρα Καινοτομίας για τις Τοπικές Κοινότητες

Η πρωτοβουλία αυτή προωθεί τη δημιουργία καινοτόμων πολιτιστικών κόμβων που θα επικεντρώνονται γύρω από κινηματογραφικές αίθουσες με τη συνεργασία θεάτρων και άλλων φορέων από τον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα. Η δράση θα δοκιμάσει νέες κινηματογραφικές εμπειρίες, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και θα εστιάσει:

o στη δοκιμή νέων μορφών κινηματογραφικής εμπειρίας και δημιουργία καινοτόμων πολιτιστικών χώρων.

o στη διατήρηση του υπάρχοντος κινηματογραφικού κοινού και την διείσδυση σε νέα ηλικιακά κοινά

o στον εκσυγχρονισμό του κινηματογραφικού εξοπλισμού και στην περαιτέρω ψηφιοποίηση του.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της ψηφοφορίας ο κ. Ζαγοράκης δήλωσε τα εξής: «Κάθε νέα χρηματοδότηση στον τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού είναι επένδυση στο ίδιο το μέλλον της Ευρώπης. Οι πιλοτικές δράσεις που υποστηρίξαμε και τελικά ενέκρινε προς χρηματοδότηση η Ολομέλεια του ΕΚ μπορούν να προσφέρουν σημαντικές καινοτομίες. Ευχαριστούμε όλους τους ευρωβουλευτές που στήριξαν αυτή την προσπάθεια».

Παναγιώτης Λυμπερόπουλος – www.f-news.gr

Source

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Εξαφάνιση Άρτεμης Βασίλη: Η Google έδωσε απαντήσεις…

Ποιος ή ποιοι διέγραψαν τα τελευταία στίγματα του…

Γιατί η κυβέρνηση Μπάιντεν ωθεί την Ουκρανία να επιτεθεί στη Ρωσία;

[O συντάκτης του άρθρου είναι τέως Βουλευτής κατ΄επανάληψιν,…

Ρωσικά αντίποινα: “Σφαλιάρα” περιωπής στα ύποπτα σχέδια της Τουρκίας

Η Τουρκία δεν θα αποτελέσει προορισμό για τους…

Σοφία Παυλίδου: Πώς εμπλέκεται η ηθοποιός με την υπόθεση των θυρίδων

Στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό» βρέθηκε καλεσμένη η…

Ομογενής πολιτοφύλακας: «Επιδεινώθηκε η κατάσταση, ναζιστές καταπιέζουν τους Έλληνες»

Την «εκρηκτική» κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, περιγράφει…
contact