ΚΥΠΡΟΣ

5 φόνοι γυναικών 2 παιδιών 1 βιασμός. Επιμένει ο Μεταξάς…

Χωρίς να παρουσιαστούν οποιαδήποτε νέα -σημαντικά ως προς την εξέλιξη της υπόθεσης- στοιχεία, παρουσιάστηκε εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας ο 35χρονος καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος Νίκος Μεταξάς ο οποίος επιμένει ότι δεν διέπραξε άλλα εγκλήματα πέραν των όσον έχει ήδη παραδεχτεί.

Ο 35χρονος που συγκλόνισε την Κύπρο με τη δολοφονική του δράση, παρουσιάστηκε και σήμερα στο Δικαστήριο χωρίς δικηγόρο. Ψυχρός και ατάραχος απάντησε με λίγες λέξεις στη Δικαστή, τις δύο φορές που του απεύθυνε το λόγο. Είπε «Μάλιστα» όταν ερωτήθηκε αν κατανοεί τα αδικήματα και «Δεν έχω ένσταση εντιμότατη» όταν ζητήθηκε η ανανέωση του διατάγματος κράτησης του για άλλες 8 μέρες από την Αστυνομία.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας έκανε αποδεκτό το αίτημα της Αστυνομίας και ανανέωσε για άλλες 8 μέρες το διάταγμα κράτησης του 35χρονου Ίλαρχου.

7 φόνοι… 1 βιασμός

Ο ανακριτής της υπόθεσης Υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης διαβάζοντας τη μαρτυρία του ενώπιον του Δικαστηρίου, αναφέρθηκε στα αδικήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπος ο 35χρονος.

Εναντίον του διερευνώνται τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της απαγωγής με σκοπό τον φόνο εκ προμελέτης και του βιασμού.

Η ομολογία για τους 7 φόνους

Όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενο ρεπορτάζ της Cyprus Times ο 35χρονος ομολόγησε σε θεληματική κατάθεση που έδωσε στις 25/4/2019 τη διάπραξη επτά φόνων με θύματα πέντε γυναίκες και δύο παιδιά – Πρόκειται για τη Μαίρη Ρόουζ και την 6χρονη κόρη της Σιέρα από τις Φιλιππίνες, την Αριάν Παλάνας από τις Φιλιππίνες, τη Μαρικάρ Βαλντέζ από τις Φιλιππίνες, τη Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα και την 8χρονη κόρη της Έλενα Μπουνέα από τη Ρουμανία και την Ασμίτα Μπίστα από το Νεπάλ.

Αρνείται τον βιασμό

Όσον αφορά την καταγγελία που έγινε σε βάρος του για βιασμό της από 19χρονη αλλοδαπή, ο Μεταξάς -όπως ακούστηκε στο Δικαστήριο- ανακρίθηκε γραπτώς και αρνήθηκε τη διάπραξη του αδικήματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία της κοπέλας, αρχές του 2017 ο Μεταξάς την παρέλαβε από την οικία της στη Λευκωσία με το αυτοκίνητο του με σκοπό να της παραδώσει το φωτογραφικό υλικό που την αφορούσε και την μετέφερε σε τοποθεσία της Λευκωσίας, όπου μέσα στο αυτοκίνητο ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της χωρίς τη θέληση της. Η παραπονούμενη κατήγγειλε ότι προσπάθησε να αντισταθεί φωνάζοντας ταυτόχρονα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, ο ύποπτος με τη χρήση του κινητού του τηλεφώνου βιντεογραφούσε την αποτρόπαια πράξη του. Η παραπονούμενη -όπως ακούστηκε στο Δικαστήριο- εκμυστηρεύτηκε μετά από πάροδο μικρού χρονικού διαστήματος το γεγονός σε φιλικό της πρόσωπο καθώς και στην πρώην σύζυγο του υπόπτου. Παρέδωσε επίσης υλικό συνομιλίας μεταξύ της ίδιας και του υπόπτου, με τον Μεταξά να την είχε προσεγγίσει ξανά διαδικτυακά με το ψευδώνυμο «Ορέστης».

Όπως είπε ο Υπαστυνόμος Γιωρκάτζης στο Δικαστήριο, οι εξετάσεις συνεχίζονται σε σχέση με την καταγγελία.

Στο μεταξύ, το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει θέσει κάτω από το μικροσκόπιο του ένα ακόμα προφίλ, το οποίο ανήκε σε ένα από τα θύματα του Μεταξά παλαιότερα. Πληροφορίες της Cyprus Times αναφέρουν ότι πρόκειται για την άτυχη Livia και εξετάζεται το κατά πόσον συνομιλούσε από παλαιότερα με τον 35χρονο.

Για την υπόθεση έχουν ληφθεί ήδη 450 καταθέσεις και αναμένεται να ληφθούν άλλες 100, ενώ όπως πληροφορείται η Cyprus Times οι ανακριτές της υπόθεσης θεωρούν ότι έχουν ήδη στήσει το μεγαλύτερο κομμάτι του παζλ της υπόθεσης του κατά συρροή δολοφόνου. Εντοπίστηκε επίσης το όχημα που χρησιμοποιούσε ο 35χρονος το 2016, αλλά και ο χώρος από όπου προμηθεύτηκε τα τσιμεντομπλόκ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact