ΕΛΛΑΔΑ

Το Πολεμικό Ναυτικό ενισχύεται με 7 κορβέτες «Θεμιστοκλής» και 4 φρεγάτες «MMSC»

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς τα πρώτα αποτελέσματα του σχεδίου αναβάθμισης του Πολεμικού Ναυτικού παίρνουν «σάρκα και οστά» και προέρχονται από τη συνεχώς αυξανόμενη συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, καθώς και από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο Χρήστο Μαζανίτη και τη Realnews, έρχεται μεγάλη συμφωνία της Αθήνας με Ισραήλ και ΗΠΑ, με καθαρό προσανατολισμό κορβέτες και φρεγάτες που θα ενισχύσουν τα υπάρχοντα πλεονεκτήματα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα η συμφωνία αφορά 7 κορβέτες κλάσης «Θεμιστοκλής», σχεδιασμός που βασίζεται στην ισραηλινή Saar-72, ενώ και οι ΗΠΑ προσέφεραν πρόταση ναυπήγησης 4 φρεγατών MMSC, σε συνδυασμό με τη δελεαστική πρόταση πλήρους αναβάθμισης των ΜΕΚΟ, αξίας ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κορβέτα Saar-72, κλάση στην οποία βασίζεται η «Θεμιστοκλής», αποτελεί σχεδιαστική εξέλιξη των πυραυλοφόρων σκαφών τύπου Saar (Saar 4, 4.5 και 5).

Αναπτύχθηκε με κύριο σκοπό την ικανοποίηση της απαίτησης ναυτικής περιπολίας και επιτήρησης των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών, τόσο του Ισραήλ όσο και άλλων χωρών, γεγονός που την καθιστά ιδανική για τις ανάγκες του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Από την άλλη πλευρά, οι αμερικανικές φρεγάτες MMSC, έχουν εκτόπισμα 4.000 τόνους και πλήρωμα 110-130 ατόμων.

Είναι ελαφρώς μεγαλύτερα σε μήκος και ενσωματώνουν σύστημα κάθετης εκτόξευσης Mk.41 οκτώ κελιών, έκαστο με δυνατότητα ενσωμάτωσης τεσσάρων αντιαεροπορικών βλημάτων ESSM, ενώ μπορούν επίσης να φιλοξενήσουν και βλήματα SM-2, καθώς και βλήματα προσβολής στόχων εδάφους Tomahawk.

Επίσης διαθέτουν το νεότερο ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης TRS4D και το σύστημα διαχείρισης μάχης COMBATSS21, το οποίο βασίζεται στο Aegis.

Επίσης φέρουν οκταπλό εκτοξευτή βλημάτων Harpoon Block II.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact