ΚΟΣΜΟΣ

«Έκρηξη» κρουσμάτων στις ΗΠΑ

Δίχως «φρένο» εξελίσσεται η διασπορά του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου την Παρασκευή καταγράφηκαν ακόμη 40.870 κρούσματα της COVID-19. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων περιστατικών σε διάστημα 24 ωρών από την αρχή της υγειονομικής κρίσης.

Πλέον, ο μέχρι στιγμής αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια, ενώ την ίδια ώρα, τα θύματα της πανδημίας αριθμούν σε 127.640. Άλλωστε, οι ΗΠΑ διατηρούν τους υψηλότερους αριθμούν κρουσμάτων και νεκρών σ’ όλο τον κόσμο.

Η νέα αύξηση της διασποράς του θανατηφόρου ιού επέρχεται εν μέσω της σταδιακής επαναφοράς των έκτακτων μέτρων περιορισμού σε αρκετές πολιτείες της χώρας, όπου σημειώνονται τοπικές εξάρσεις.

Στο Τέξας, ο τοπικός κυβερνήτης αποφάσισε το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων, κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών, ενώ περιόρισε το όριο των πελατών κατά 50%.

Στο καθολικό κλείσιμο των νυκτερινών καταστημάτων προέβη, από την πλευρά της, η πολιτεία της Φλόριντας, η οποία επίσης ταλανίζεται από την έξαρση της πανδημίας.

Στην “κοσμάρα” του ο Τραμπ

Παρά τη δυσμενή τροπή που προσλαμβάνει εκ νέου η πορεία της Covid-19 στη χώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι η χώρα ανακάμπτει από την υγειονομική κρίση.

«Έχουμε λίγη δουλίτσα να κάνουμε και θα την κάνουμε. Έχουμε πολύ καλούς αριθμούς όσον αφορά την επιστροφή μας, την επιστροφή του έθνους μας, και νομίζω πάει πολύ γρήγορα και θα είναι πολύ καλή» διαβεβαίωσε, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τρέχουσα εβδομάδα καταγράφηκε ρεκόρ κρουσμάτων σε Αλαμπάμα, Αριζόνα, Καλιφόρνια, Άινταχο, Μισισιπή, Μιζούρι, Νεβάδα, Οκλαχόμα, Νότια Καρολίνα, Τενεσί και Ουαϊόμινγκ.

Η Covid-19 πρωτοεμφανίστηκε στην κινεζική επαρχία Ουχάν τον Δεκέμβριο του 2019. Έκτοτε έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 200 διαφορετικές χώρες, με εκατομμύρια κρούσματα και δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Πηγή: naftemporiki.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact