ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Πρέπει να αντιδράσουμε στις προκλητικές κινήσεις Ερντογάν

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να αντιδράσει με δυναμικό τρόπο στις προκλητικές κινήσεις Ερντογάν.

«Είναι ένα τραγικό πλήγμα, μια πυρπόληση των διανθρώπινων θέσεων . Θεωρώ ότι αποτελεί ένα βήμα στη μαξιμαλιστική πολιτική για να ανασύσταση του χαλιφάτου για τα 100 χρόνια, με τον Ερντογάν να τον αποδομεί. Το θέμα είναι αν θα σταματήσει εδώ ή θα προχωρήσει σε κάτι άλλο τη στιγμή που εμείς είμαστε μόνοι μας», τόνισε ο σεβασμιότατος Σεραφείμ και συνέχισε:

«Το Ισλάμ δεν είναι μια θρησκεία. Είναι ένα πολιτικοοικονομικοστρατηγικό σύστημα. Έχει μια κουλτούρα της επιβολής και της βίας. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια δυτικού τύπου αντίληψη, αλλά κάτι άλλο πολύ επικίνδυνο».

Για την αντίδραση της Ευρώπης τόνισε: «Το μόνο που έχω να πω είναι απλά συλλυπητήρια στην Ευρώπη. Δεν σας προβληματίζει η αντίδραση Πούτιν. Στις διεθνείς σχέσεις τα πράγματα στηρίζονται μόνο στο συμφέρον, στο χυδαίο υλικό συμφέρον».

Για τη Μεσόγειο: «Ο Ερντογάν δεν κρύβει ότι επιδιώκει την ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατ9ορίας. Διεκδικεί εδάφη και μέσα σε αυτά είναι και η χώρα μας. Είμαστε μόνοι μας, εκτός από τη Γαλλία που μας στηρίζει. Το πρόβλημα είναι τι θα κάνει η Ελλάδα αν δει πλοία κάτω από την Κρήτη. Πρέπει να αντιδράσουμε έντονα και έμπονα. Όχι με φλύαρες δηλώσεις. Στις διεθνείς σχέσεις δεν μπορεί να υπάρχει καθωσπρεπισμός. Πρέπει να κάνουμε δυναμικές κινήσεις. Αφήνουμε να διέρχεται όλο το τουρκικό εμπόριο από τους Κήπους. Γιατί; Γιατί να μην κάνουμε μια διακήρυξη σήμερα που να λέει ότι πλέον η Ελλάδα, μετά από αυτήν την προσβολή, θα προβάλει βέτο σε κάθε απόφαση της Ευρώπης που αφορά στην Τουρκία».

Για το αν είναι υπερ του να μετατραπεί το μουσείο του Κεμάλ σε μουσείο μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού: «Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Εμείς και η θρησκεία μας υπερασπιζόμαστε τη θρησκευτική ελευθερία κάθε ανθρώπου. Όμως μετά από αυτή την ενέργεια γιατί να προχωρήσει η δημιουργία τεμένους στο Βοτανικό; Υπάρχουν ήδη αρκετά».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Εξαφάνιση Άρτεμης Βασίλη: Η Google έδωσε απαντήσεις…

Ποιος ή ποιοι διέγραψαν τα τελευταία στίγματα του…

Γιατί η κυβέρνηση Μπάιντεν ωθεί την Ουκρανία να επιτεθεί στη Ρωσία;

[O συντάκτης του άρθρου είναι τέως Βουλευτής κατ΄επανάληψιν,…

Ρωσικά αντίποινα: “Σφαλιάρα” περιωπής στα ύποπτα σχέδια της Τουρκίας

Η Τουρκία δεν θα αποτελέσει προορισμό για τους…

Σοφία Παυλίδου: Πώς εμπλέκεται η ηθοποιός με την υπόθεση των θυρίδων

Στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό» βρέθηκε καλεσμένη η…

Ομογενής πολιτοφύλακας: «Επιδεινώθηκε η κατάσταση, ναζιστές καταπιέζουν τους Έλληνες»

Την «εκρηκτική» κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, περιγράφει…
contact