ΔΙΑΦΟΡΑ

Γιατί πρέπει να τυλίγω τα κλειδιά του αυτοκινήτου μου με αλουμινόχαρτο; Το άγνωστο κόλπο

Ακούγεται περίεργο, αλλά η τοποθέτηση των κλειδιών του ΙΧ σας μέσα σε αλουμινόχαρτο μπορεί να σας απαλλάξει από πολλά προβλήματα.

Συνεχίζουν να γνωρίζουν έξαρση οι κλοπές αυτοκινήτων, με πολλούς ιδιοκτήτες να αναζητούν πυρετωδώς τρόπους προκειμένου να θωρακίσουν τα ΙΧ τους.

Όσο, ωστόσο, οι ιδιοκτήτες ανακαλύπτουν τρόπους για την αποτροπή της κλοπής των αυτοκινήτων τους, τόσο πιο εφευρετικές γίνονται οι συμμορίες, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις καταφεύγουν σε hi-tech λύσεις.

Σε αυτές συγκαταλέγεται και η μέθοδος “relay theft” που αφορά στη χρήση δύο απλών συσκευών οι οποίες υποκλέπτουν το σήμα του κλειδιού, ακόμα και αν αυτό βρίσκεται μέσα σε μια οικία.

Ειδικότερα, χρησιμοποιούν δύο αναμεταδότες σήματος (relay boxes) οι οποίοι επικοινωνούν μεταξύ τους. Ο ένας αναζητά το σήμα από το ηλεκτρονικό κλειδί και όταν το υποκλέψει, το «μεταδίδει» στο δεύτερο relay box που το έχει στα χέρια του ένας συνεργός, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στο όχημα.

Με αυτό τον τρόπο, το σύστημα ασφαλείας του ΙΧ θεωρεί ότι το κλειδί του ΙΧ βρίσκεται δίπλα στο αυτοκίνητο, και έτσι οι πόρτες ξεκλειδώνουν, επιτρέποντας στη σπείρα να εισέλθει εντός του οχήματος και να το «λεηλατήσει» ή να γίνει… καπνός μαζί του.

Τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη των ιδιοκτητών ΙΧ υπόσχεται ένα ανέξοδο και ιδιαίτερα απλό τρικ με πρωταγωνιστή ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Τυλίγοντας το κλειδί με αλουμινόχαρτο όσο βρίσκεστε σπίτι σας, αποτρέπεται η υποκλοπή του σήματος, άρα και η κλοπή του ΙΧ από τους hi-tech ληστές.

Σημειώνεται ότι ακριβώς για αυτό τον σκοπό έχουν δημιουργηθεί τα λεγόμενα faraday boxes, τα αντικλεπτικά κουτιά προστασίας καρτών και κλειδιών που διατίθενται στο διαδίκτυο, σε τιμές που ξεκινούν από τα 10 ευρώ. -Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Τέλος, κάθε απόπειρα αποκλοπής σήματας εμποδίζει και η τοποθέτηση του κλειδιού μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων.

Πηγή: carandmotor.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact